Ηλεία

Νέα πνοή και φρέσκες ιδέες στην Ορεινή Ηλεία

Ακούστε το άρθρο

Μια ομάδα νέων επιστημόνων από το εξωτερικό, ειδικευμένοι στα πεδία: Αγροτική Οικονομία-Περιβάλλον-Αειφορικός Σχεδιασμός, Οικονομικές Επιστήμες-Μάρκετινγκ, Διαχείριση Πολιτιστικής Κληρονομιάς-Γεωγραφικά Συστήματα-Συντήρηση πολιτιστικών μνημείων, και Κοινωνική Οικονομία-Επιχειρηματικότητα, έχουν ξεκινήσει από τα τέλη Ιανουαρίου να εργάζονται εντατικά στην Ορεινή Ηλεία με επίκεντρο τη Δίβρη, προκειμένου να εκπονήσουν βιώσιμες μελέτες για την τοπική ανάπτυξη και τη βελτίωση των συνθηκών ζωής στην απομακρυσμένη αυτή γωνιά της Ηλείας.

Το έργο τους, το οποίο υποστηρίζεται από τα προγράμματα Erasmus Interns, Erasmus for Young Entrepreneurs και SEED EURO-MED, θα ολοκληρωθεί σε 3 μήνες.

Οι νέοι αυτοί επιστήμονες, εργάζονται ως ομάδα υπό το συντονισμό του κέντρου τοπικής ανάπτυξης “Διώνη”, με την υποστήριξη της κοινωνικής συνεταιριστικής επιχείρησης “Eco Δίβρης” και του προέδρου της Κώστα Παναγούλη, καθώς και με την αρωγή της Ιεράς Μητρόπολης Ηλείας.

Τα αποτελέσματα του έργου, τα οποία θα αποτυπωθούν σε εμπεριστατωμένες μελέτες, θα είναι στη διάθεση της τοπικής κοινωνίας και κάθε ενδιαφερόμενου φορέα δωρεάν, με σκοπό την αξιοποίηση των συμπερασμάτων και προτάσεων που θα εμπεριέχουν.

Για την ακόμα πιο αποτελεσματική και εποικοδομητική αλληλεπίδραση των νέων επιστημόνων με την τοπικό πληθυσμό, αλλά και την ενθάρρυνση της ενεργούς συμμετοχής όλων, ώστε να διευκολυνθεί στο μέγιστο βαθμό το εγχείρημα, έχουν ήδη αρχίσει να πραγματοποιούνται επαφές και συναντήσεις με αντικείμενο το γόνιμο διάλογο και την ανταλλαγή απόψεων.

Σκοπός είναι να εξεταστούν όλες οι προοπτικές και οι επιμέρους λεπτομέρειες για μια έμπρακτη συνεργασία που θα ωφελήσει την περιοχή μας.

Όλη η επικαιρότητα