Κόσμος Κύπρος

Νέα πρόκληση Ακάρ από τα Κατεχόμενα

Ακούστε το άρθρο

Εριστικός εμφανίστηκε για ακόμη μια φορά ο τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος επισκέπτεται τα Κατεχόμενα, την ώρα μάλιστα που καταβάλλονται νέες προσπάθειες για επανέναρξη του διαλόγου στο Κυπριακό.

Ο Ακάρ επισκέφθηκε σειρά στρατιωτικών μονάδων και, σύμφωνα με την τουρκική εφημερίδα Χουριέτ, επισκέφθηκε νωρίτερα και την Αμμόχωστο.

«Όταν μιλάμε εμείς για ειρήνη, κάποιοι το θεωρούν αδυναμία. Όταν χρειαστεί, παίρνουμε το δίκιο μας και δεν επιτρέπουμε τετελεσμένα» δήλωσε ο Ακάρ. «Για αυτό πρέπει οι γείτονές μας να μαζέψουν τα μυαλά τους και να δουν τα γεγονότα αντικειμενικά» συμπλήρωσε, αναφερόμενος στις γεωτρήσεις που κάνει η Τουρκία ανοιχτά της Κύπρου.

«Είμαστε υπέρ της ειρήνης και της καλής γειτονίας στο Αιγαίο, την ανατολική Μεσόγειο και την Κύπρο» ανέφερε ο Ακάρ, που σε άλλο σημείο των δηλώσεών του επεσήμανε ότι «η νέα κυβέρνηση στην Ελλάδα υιοθέτησε μια πιο αντικειμενική προσέγγιση στα γεγονότα, βλέποντας τα μαθήματα από το παρελθόν».

«Πρέπει να καταλάβουν όλοι ότι οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις πρέπει να παραμείνουν στη νησί. Είναι απαραίτητη η παρουσία τους» συμπλήρωσε.

via

Όλη η επικαιρότητα