Ελλάδα

Νέα πυρκαγιά στη Ζάκυνθο, στην περιοχή Ναυάγιο

Ακούστε το άρθρο

Πυρκαγιά καίει δασική έκταση στην περιοχή Ναυάγιο – Άγιος Γεώργιος Ζακύνθου. Στο σημείο επιχειρούν 10 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, δύο πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου PZL και ένα ελικόπτερο.

Στο σημείο έσπευσαν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας που βρίσκονται από χθες στην βόρεια πλευρά της Ζακύνθου.

Πυρκαγιά καίει δασική έκταση στo Εξωχώρι Μεσσηνίας. Για την κατάσβεσή της επιχειρούν 20 πυροσβέστες με 10 οχήματα, μια ομάδα πεζοπόρο τμήμα με 15 άτομα, δύο αεροσκάφη τύπου καναντέρ, πέντε πυροσβεστικά αεροσκάφη τύπου PZL και ένα ελικόπτερο.

Πυρκαγιά έχει ξεσπάσει, ακόμη, σε οικίσκους (κοντέινερ) και ξηρά χόρτα στην περιοχή Κουλούρα Αιγίου. Επιχειρούν 16 πυροσβέστες με οκτώ οχήματα.

Κατά τη διάρκεια του τελευταίου 24ώρου εκδηλώθηκαν 49 δασικές πυρκαγιές. Οι περισσότερες από αυτές τέθηκαν άμεσα υπό έλεγχο στο αρχικό στάδιο. Η κατάσταση όσον αφορά τις υπόλοιπες πυρκαγιές έχει ως εξής:

  • Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Αναφωνήτρια Ζακύνθου είναι σε ύφεση και δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο, ενώ στην περιοχή παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για τον πλήρη έλεγχο της.
  • Η πυρκαγιά των Ορθονιών στη Ζάκυνθο έχει τεθεί υπό μερικό έλεγχο, ενώ οι δυνάμεις της πυροσβεστικής υπηρεσίας συνεχίζουν να ρίχνουν νερό σε διάφορα σημεία, φοβούμενοι αναζωπύρωση. Στο σημείο βρίσκονται περισσότεροι από 80 πυροσβέστες και 30 πυροσβεστικά οχήματα, ενώ δύο αεροπλάνα τύπου καναντέρ κάνουν ρίψεις νερού από τις έξι το πρωί, σε δύσβατες περιοχές, όπου δεν θα μπορούσαν να φτάσουν οι πυροσβέστες.
  • Στην περιοχή Λιβάδι Ρόπα Κέρκυρας, η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε είναι σε ύφεση, ενώ στο σημείο παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για την πλήρη κατάσβεση της.
  • Η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε στην περιοχή Κουμαριές Ξυλοκάστρου έχει οριοθετηθεί και στην περιοχή παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για την πλήρη κατάσβεση της.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα