Ηλεία

Νέα πυρκαγιά χθες στο Γεράκι Αμαλιάδας – Έργο εμπρηστών, καταγγέλλει ο Δήμος Ήλιδας

Ακούστε το άρθρο

Νέα πυρκαγιά ξέσπασε λίγο μετά τις τρεις το μεσημέρι, στο Γεράκι Αμαλιάδας, στη θέση στην περιοχή Λυμπεραίικα, μερικά μέτρα μακριά από το σημείο στο οποίο είχε ξεσπάσει η μεγάλη φωτιά την προηγούμενη εβδομάδα.

Η φωτιά έκαψε 50-100 στρέμματα αγροτοδασικής έκτασης. Παρότι στο σημείο έπνεαν ισχυροί άνεμοι, η επέμβαση της Π.Υ. ήταν άμεση κι έτσι αποφεύχθηκαν τα χειρότερα.

Στο σημείο επιχείρησαν 26 πυροσβέστες με 13 οχήματα και 5 άτομα πεζοπόρο τμήμα.

Σε επιφυλακή ο δήμος Ήλιδας

Στο «στόχαστρο» εμπρηστών φαίνεται να έχουν βρεθεί τα χωριά της ανατολικής πλευράς του δήμου Ήλιδας. Αυτό επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η δημοτική αρχή, η οποία μετά και τη σημερινή πυρκαγιά, στο Γεράκι, στην περιοχή Λυμπεραίικα, τονίζει πως δεν θα επιτρέψει την περιβαλλοντική καταστροφή της περιοχής από ανεγκέφαλους και γι’ αυτό το λόγο θα εντατικοποιηθούν οι έλεγχοι στην ευρύτερη περιοχή.

Η ανακοίνωση:

«Μετά και τη νέα πυρκαγιά που σημειώθηκε την Κυριακή 3 Σεπτεμβρίου 2017 στην Τοπική Κοινότητα Γερακίου Δήμου Ήλιδας, φαίνεται ότι στο σημείο έχουν αναπτύξει την απαράδεκτη δράση τους εμπρηστές, οι οποίοι για πολλοστή φορά και για άγνωστη αιτία έβαλαν στο στόχαστρο έναν από τους πνεύμονες πρασίνου του Δήμου μας.
Ήδη, το τμήμα Πολιτικής Προστασίας από κοινού και με άλλες υπηρεσίες του Δήμου Ήλιδας, έπειτα από πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου, εντατικοποιούν τους ελέγχους στην ευρύτερη περιοχή που φαίνεται να έχουν ξεκινήσει οι τελευταίες φωτιές, τόσο με υπηρεσιακά οχήματα, όσο και με συμβατικά αυτοκίνητα των εθελοντών Πολιτικής Προστασίας που διαθέτει ο Δήμος μας.
Δεν μπορούμε πλέον να επιτρέψουμε την περιβαλλοντική καταστροφή της περιοχής μας από ανεγκέφαλους».

Όλη η επικαιρότητα