WEB tv Ελλάδα Ηλεία

Νέα στοιχεία στο φως σχετικά με την 22χρονη Αρετή Ζαχαροπούλου – Η αντίφαση μεταξύ μέντιουμ και αυτοκτονίας

Ακούστε το άρθρο

Κομμάτια του παζλ ενώνουν οι αστυνομικές αρχές σχετικά με τον θάνατο της 22χρονης Αρετής Ζαχαροπούλου από τη Βαρβάσαινα, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στις επαφές και τις συνομιλίες που είχε μέσω του κινητού της τηλεφώνου και –κυρίως- μέσω του διαδικτύου και των κοινωνικών μέσων δικτύωσης.

Οι αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων Κατά της Ζωής εκτιμούν ότι από την άρση του απορρήτου και την ανάκτηση δεδομένων από το Φέισμπουκ θα προκύψουν σημαντικά στοιχεία που θα οδηγήσουν σε συγκεκριμένα πρόσωπα που σχετίζονται με την Αρετή.

Το νέο στοιχείο που έχει προκύψει και οδηγεί σε αντιφάσεις, είναι η μαρτυρία από δύο φίλες της ότι η Αρετή ήθελε να επισκεφθεί μέντιουμ για να μάθει για το μέλλον της. Σχετική συνομιλία μέσω μηνυμάτων αποκάλυψε χθες ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, από την οποία προκύπτει ότι η 22χρονη την Τρίτη 19 Μαρτίου εξέφρασε γραπτώς σε φίλη της την επιθυμία να πάει σε μέντιουμ τη μεθεπόμενη μέρα.

Σχολιάζοντας το νέο εύρημα, ο κ. Τζαβάρας έκανε λόγο για σοβαρές αντιφάσεις που χρήζουν διερεύνησης και ουσιαστικά ενισχύουν τον ισχυρισμό του ιδίου και της οικογένειας ότι η Αρετή είχε μετατραπεί σε υποχείριο κάποιων ανθρώπων και εξωθήθηκε στην αυτοκτονία.

««Παρά το ελαφρύ ύφος, η επικοινωνία είναι αινιγματική. Πώς μπορεί ένας άνθρωπος να θέλει να μάθει για το μέλλον του δυο μέρες προτού αυτοκτονήσει; Η αγωνία για το μέλλον δείχνει άνθρωπο που θέλει να ζήσει. Επομένως εδώ κάτι κρύβεται. Είναι μια συζήτηση μεταξύ δύο φίλων που δεν βάζει στον ορίζοντα κάτι κακό. Η Αρετή, ως νέα κοπέλα, προσπαθεί εναγωνίως να δει τι της επιφυλάσσει το μέλλον, πράγμα που δεν συνταιριάζει με την προοπτική της απόφασης για αυτοκτονία», ανέφερε ο κ. Τζαβάρας.

«Καμπανάκι» για τους κινδύνους του διαδικτύου

Παράλληλα επικαλέστηκε επιστημονικές απόψεις σχετικά με την αυτοκτονία για να καταδείξει την αντίφαση των μαρτυριών και το μυστήριο που υπάρχει.

«Ο άνθρωπος που είναι στα πρόθυρα αυτοκτονίας, σημαίνει ότι έχει ξεπέσει από κάθε συμβολική ταυτότητα και έχει χάσει κάθε ρυθμιστικό πρότυπο. Δεν πιστεύει σε τίποτα και δεν υπάρχει κάτι να τον κρατήσει στη ζωή. Είναι δυνατόν οι καρδούλες και τα γελάκια στα SMS να συμβιβάζονται με την αυτοκτονία;», είπε χαρακτηριστικά.

Σήμερα, ο κ. Τζαβάρας αναμένεται να καταθέσει υπόμνημα στην Αστυνομία, προκειμένου να βοηθήσει την έρευνα να στραφεί προς τη σωστή κατεύθυνση ως προς την ανάκτηση ηλεκτρονικών αρχείων και δεδομένων και ακολούθως προς την κλήση συγκεκριμένων προσώπων που θα κληθούν να καταθέσουν εξηγήσεις σχετικά με την υπόθεση.

Παράλληλα, το σημείωμα που άφησε η Αρετή είναι υπό λεπτομερή εξέταση από γραφολόγους, για να διαπιστωθεί αν γράφτηκε καθ’ υπαγόρευση η υπό πίεση από την 22χρονη κοπέλα.

«Κρούω κώδωνα κινδύνου διότι ο κίνδυνος από την κακή χρήση του διαδικτύου είναι κίνδυνος ζωής, διότι ορισμένα δίκτυα μέσα από κάποιες διαδικασίες προσπαθούν να καθοδηγήσουν νέες και νέους και να τους εξωθήσουν στην αυτοκτονία, απομονώνοντάς τους από το οικογενειακό και φιλικό τους περιβάλλουν», τόνισε.

Δείτε τον διάλογο :

Όλη η επικαιρότητα