Ελλάδα

Νέα τραγωδία στον Όλυμπο, εντοπίστηκε νεκρός ορειβάτης

Ακούστε το άρθρο

Νεκρός δυστυχώς ανασύρθηκε από μεγάλο βάθος σε χαράδρα του Ολύμπου στην περιοχή Καλόγερος, ο ένας από τους δύο ορειβάτες που κάλεσαν χθες την Πυροσβεστική, ζητώντας βοήθεια καθώς είχαν πέσει από ύψος και είχαν τραυματιστεί.

Σύντομα στήθηκε μία μεγάλη επιχείρηση διάσωσης στην οποία συμμετείχε και ελικόπτερο Super Puma, εξαιτίας των όμως των κακών καιρικών συνθηκών και του δύσβατου του εδάφους, τα σωστικά συνεργεία κατάφεραν να προσεγγίσουν την περιοχή μόλις τα ξημερώματα.

Πρώτος εντοπίστηκε ένας 37χρονος που είχε πέσει από μικρό ύψος και είχε τραυματιστεί, ο οποίος ανασύρθηκε μεταφέρθηκε στο Νοσοκομείο Κατερίνης, όπου νοσηλεύεται.

Αργότερα εντοπίστηκε νεκρός σε μεγαλύτερο βάθος και ο 55χρονος, τον οποίο κατάφεραν να προσεγγίσουν μόλις λίγο πριν τις 8 το πρωί οι πυροσβέστες, τον οποίο και μεταφέρουν πιο χαμηλά για να παραλάβει την σορό του ασθενοφόρο.

Σημειώνεται ότι είναι η τρίτη συνεχόμενη φορά που ενεργοποιείται ο μηχανισμός διασώσεων στον Όλυμπο για ορειβάτες μόλις μέσα σε τρία 24ωρα και ο δεύτερος νεκρός κατά τη διάρκεια ορειβασίας στον Όλυμπο αυτή την εποχή, που οι συνθήκες είναι κάτι παραπάνω από ακραίες και επικίνδυνες.

Πηγή: news247

Όλη η επικαιρότητα