Εκλογές Ηλεία Πολιτική

ΝΕΔΑ- Κώστας Αλεξανδρόπουλος: «Στην… τύχη τους άφησαν τα χωριά μας»

Ακούστε το άρθρο

Από την Αρτέμιδα άνοιξε ο νέος κύκλος περιοδειών της «ΝΕ.Δ.Α»

 Η επικοινωνία με τους κατοίκους ανέδειξε πολλά και σοβαρά προβλήματα που η Δημ. Αρχή Ζαχάρως αγνοεί προκλητικά…

Ένα νέο Κύκλο περιοδειών που σκοπό έχει την ενημέρωση και ανάδειξη προβλημάτων που εξακολουθούν να υπάρχουν και να ταλαιπωρούν τους κατοίκους των Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου Ζαχάρως, ξεκίνησε από την πολύπαθη Αρτέμιδα ο επικεφαλής, Κώστας  Αλεξανδρόπουλος συνοδευόμενος από Δημοτικούς Συμβούλους, και στελέχη  της παράταξης «ΝΕ.ΔΑ».

Είναι μια ακόμη πρωτοβουλία του Κώστα Αλεξανδρόπουλου, να ισχυροποιήσει και να επεκτείνει την σχέση εμπιστοσύνης και αμοιβαίας εκτίμησης που έχει με τους συμπατριώτες του, αναπτύσσοντας παράλληλα έναν χρήσιμο και ουσιαστικό διάλογο με την επικαιροποίηση όλων των προβλημάτων.

Διαπιστώνουμε κάθε φορά είπε ο κ. Αλεξανδρόπουλος ότι όχι μόνο δεν έχουν βρεθεί λύσεις αλλά η κατάσταση γίνεται όλο και πιο δύσκολη, κάτι που είναι προϊόν και αποτέλεσμα μιας προκλητικής αδιαφορίας και ανικανότητας της Δημ. Αρχής να αντιμετωπίσει ακόμη και τα απλά ζητήματα της καθημερινότητας…

Η εγκατάλειψη είναι εμφανής, γεγονός που βιώνεται με τον πιο «βασανιστικό» τρόπο, για όσους έχουν απομείνει σε συγκεκριμένες περιοχές όπως η Αρτέμιδα, ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της ΝΕ.Δ.Α.

Από την συζήτηση με τους κατοίκους προέκυψαν και ενδιαφέρουσες προτάσεις για την Κοινότητα, αλλά και για δράσεις που θα μπορούσαν να γίνουν εκεί στο άμεσο μέλλον. Επισημάνθηκαν ωστόσο πολύ σοβαρά προβλήματα με πρώτο αυτό των θεμάτων της αγροτικής παραγωγής, καθώς η προσβολή των ελαιόδεντρων από δάκο και γλoιοσπόριο, προκάλεσε τεράστιες ζημιές φέρνοντας σε οικονομική δυσπραγία τους κατοίκους.

Τα ζητήματα της  οδοποιίας, για τα οποία άλλωστε η παράταξη του κ. Αλεξανδρόπουλου είχε κάνει προσφάτως ειδική αναφορά, είναι μείζονα για την Αρτέμιδα όπως και για τις υπόλοιπες τοπικές κοινότητες…

Ετέθη ακόμη το θέμα της λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού, ένα σημαντικό έργο που έγινε με έξοδα της Κυπριακής Κυβέρνησης μετά τις πυρκαγιές αλλά ποτέ δεν χρησιμοποιήθηκε!

Επίσης συζητήθηκαν μακροχρόνια προβλήματα όπως το δίκτυο ύδρευσης – αποχέτευσης ,καθώς και η ανάγκη στήριξης αγροκτηνοτρόφων με άδειες λειτουργίας  σταυλικών  εγκαταστάσεων, και  επέκτασης ηλεκτροφωτισμού.

Όλα έχουν αφεθεί στην τύχη τους… ήταν η γενική άποψη που επικράτησε, με φανερή την αγωνία και την αγανάκτηση στα πρόσωπα των κατοίκων. Οφείλαμε λοιπόν εμείς – δήλωσε ο κ. Αλεξανδρόπουλος – να κάνουμε  τα αυτονόητα  στο πλαίσιο μιας οργανωμένης ανασυγκρότησης.

Να δούμε τα χωριά μας να «ξαναζωντανεύουν» να βρίσκουν ρυθμούς κανονικότητας και να βελτιώνονται οι υποδομές μιας ευπρεπούς ζωής των συμπολιτών μας. Τότε μόνο μπορεί να έχουμε ήσυχη την συνείδησή μας…

Όλη η επικαιρότητα