Ηλεία Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας

Νέδα: Τραγικός θάνατος χειριστή Γκρέιντερ – Έπεσε σε χαράδρα

Ακούστε το άρθρο

Τραγική κατάληξη είχε το εργατικό ατύχημα που συνέβη στην περιοχή της Νέδας στα όρια Ηλείας – Μεσσηνίας, καθώς ο 55χρονος Αναστάσιος Δήμιζας από την Διμάνδρα Μεσσηνίας, χειρίστης γκρέιντερ που πραγματοποιούσε εργασίες για τη διάνοιξη του δρόμου από την Πλατανιά προς το ποτάμι, έπεσε σε γκρεμό και ανασύρθηκε αργότερα από την Πυροσβεστική υπηρεσία νεκρός.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, το τροχοφόρο μηχάνημα που εκτελούσε εργασίες διάνοιξης του δρόμου στην περιοχή, για άγνωστο μέχρι στιγμής λόγο, ανατράπηκε, και έπεσε σε χαράδρα βάθους 200 μέτρων, με τον χειριστή του να βρίσκει ακαριαίο θάνατο.

Στο σημείο του τραγικού εργατικού δυστυχήματος έσπευσαν δυνάμεις της Πυροσβεστικής από την Κυπαρισσία, τους Γαργαλιάνους, τον Μελιγαλά καθώς και από τα Κρέστενα, προκειμένου να ανασύρουν τον νεκρό άνδρα.

Η επιχείρηση ανάσυρσης του νεκρού χειριστή ήταν εξαιρετικά δύσκολη, καθώς το σημείο της πτώσης ήταν δύσβατο, και απόκρημνο. Η χαράδρα που έπεσε το γκρέιντερ είχε βάθος 200 μέτρα, πράγμα που καθιστούσε δύσκολη την όλη επιχείρηση. Ενώ αρχικά είχε προγραμματιστεί να συνδράμει και η ΕΜΑΚ από την Πάτρα, τελικά την ανάσυρση του νεκρού χειριστή ανέλαβε η Πυροσβεστική Υπηρεσία Κυπαρισσίας.

Όλη η επικαιρότητα