Ηλεία

Νέες δράσεις στην Ηλεία από την ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας

Ακούστε το άρθρο

Συνεδρίασε χθες στην Πάτρα το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδος υπό την προεδρία του Δημάρχου Αγρινίου, κ.Γεώργιου Παπαναστασίου.

Από την Ηλεία συμμετείχαν ο αντιπρόεδρος της ΠΕΔ και δήμαρχος Πύργου,  Γαβρ. Λιατσής, το μέλος του εποπτικού Συμβουλίου και πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου, κ. Δημ. Μεσσαλάς, και ο δημοτικός σύμβουλος Πηνειού, κ.Διονύσιος Γεωργόπουλος. Συζητήθηκαν τα θέματα ημερησίας διάταξης και αποφασίστηκε η διοργάνωση του εκπαιδευτικού σεμιναρίου για τις ηλεκτρονικές δημόσιες συμβάσεις και για το Νομό Ηλείας.

Έγινε επανασυγκρότηση της επιτροπής καθορισμού λατομικών περιοχών της Ηλείας, και από τον δήμο Πύργου ορίστηκαν  οι αιρετοί  Διονύσιος Μπέλτσος και  Γεώργιος Ανδριόλας καθώς και οι υπάλληλοι Άγγελος Τσίκας και  Γεώργιος Αντωνόπουλος. Ορίστηκαν εκπρόσωποι της ΠΕΔ στο συμβούλιο πολεοδομικών θεμάτων και αμφισβητήσεων (ΣΥΠΟΘΑ) ο κ.Μπέλτσος και ο κ.Ανδριόλας.

Συζητήθηκαν και τα υπόλοιπα θέματα ημερησίας διάταξης και προ ημερησίας διάταξης αποφασίσθηκε η συμμετοχή  στην ΑΝΟΛ, όπου ορίστηκε ο κ.Δημήτριος Μεσσαλάς τακτικό μέλος και αναπληρωματικό  ο κ. Λιατσής. Επίσης συζητήθηκαν γενικότερα θέματα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, συμπεριλαμβανομένων και των τελευταίων εξελίξεων με τους συμβασιούχος ΟΤΑ. Ο Πρόεδρος της ΠΕΔ και δήμαρχος Αγρινίου, Γ.Παπαναστασίου, δήλωσε:

Συζητήσαμε τα τρέχοντα θέματα που αφορούν την Τοπική Αυτοδιοίκηση, και αναμένοντας την απόφαση της ΠΟΕ-ΟΤΑ μετά τη συνάντηση με τον Πρωθυπουργό και μένοντας σαφώς προσανατολισμένοι στην πάγια θέση της  αυτοδιοίκησης για προσλήψεις μόνιμου προσωπικού που καλύπτει τις πάγιες και διαρκείς ανάγκες, όπως τις έχουν καταγεγραμμένες οι Δήμοι. Επίσης περιμένουμε  τον γ.γ. του Υπουργείου Εσωτερικών , κ. Πουλάκη , του οποίου η επίσκεψη ανεβλήθη, προκειμένου να συζητηθούν θέματα της αυτοδιοίκησης  και γενικότερα θέματα που αφορούν τη διοικητική μεταρρύθμιση»

Όλη η επικαιρότητα