Κόσμος

Νεκροί και τραυματίες στα Κατεχόμενα από την κακοκαιρία

Ακούστε το άρθρο

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ στα Κατεχόμενα αυτοκίνητο με τρία άτομα παρασύρθηκε από τα νερά στην περιοχή της Κερύνειας, με αποτέλεσμα να βρουν φρικτό θάνατο από πνιγμό!

Στα Κατεχόμενα μιλούν για τεράστιες καταστροφές από την καταιγίδα της Τετάρτης στις περιοχές Κερύνειας, Καραβά και Λαπήθου, σε σπίτια και καταστήματα, ενώ μεγάλες ζημιές έχει προκληθεί σε όλο το οδικό δίκτυο.

Λόγω των κακών καιρικών συνθηκών σήμερα δεν λειτουργούν στα Κατεχόμενα τα σχολεία στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση, όπως και κάποια «πανεπιστήμια», το ανατολικής Μεσογείου, το αμερικανικό «πανεπιστήμιο» Κερύνειας και το «πανεπιστήμιο» κοινωνικών επιστημών.

Στην περιοχή της Κερύνειας έχουν προκληθεί μεγάλες ζημιές σε κτίρια, κατοικίες, καταστήματα και ξενοδοχειακές μονάδες, ενώ τα νερά παρέσυραν το βράδυ ένα όχημα σε γκρεμό. Η ομάδα διάσωσης προσπάθησε να ανασύρει το αυτοκίνητο, που είχε παρασυρθεί από τα νερά, αλλά δεν κατέστη δυνατό, λόγω της βροχόπτωσης. Το πρωί συνεργεία εντόπισαν τρεις σορούς στο αναποδογυρισμένο όχημα, ενώ αγνοείται ένας άλλος επιβάτης.

Προβλήματα δημιουργήθηκαν από τη βροχή και στο δρόμο Μόρφου – Λευκωσίας, όπως και στο δρόμο που οδηγεί στο Δίκωμο. Στην Λάπηθο αυτοκίνητο τύπου βαν έχει βουλιάξει σε χώμα και πέτρες, στο σημείο όπου ήταν σταθμευμένο, δίπλα από ασφαλτοστρωμένο δρόμο ενώ σε άλλο σημείο ο δρόμος φαίνεται πως έχει υποστεί καθίζηση ή ζημιές από κατολισθήσεις βράχων και χώματος. Στο Νέο Χωριό, κοντά στο Τραχώνι, το ταβάνι ενός σχολείου κατέρρευσε από τα νερά.

Εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών σήμερα δεν λειτούργησαν στα κατεχόμενα τα σχολεία στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ, sigmalive

Όλη η επικαιρότητα