Αθλητισμός

Νεκρός ο Εμιλιάνο Σάλα! Δική του η σορός που βρέθηκε!

Ακούστε το άρθρο

Η μακάβρια είδηση που όλοι περίμεναν, δυστυχώς επιβεβαιώθηκε. Ο ποδοσφαιριστής της Cardiff City,Εμιλιάνο Σάλα είναι νεκρός.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία η σορός που ανασύρθηκε την Πέμπτη μέσα από το κουφάρι του αεροσκάφους ανήκει τελικά στον νεαρό ποδοσφαιριστή.

Το παγκόσμιο ποδόσφαιρο βυθίστηκε στο πένθος και όλοι θρηνούν για τον αναπάντεχο χαμό ενός μεγάλου ταλέντου που «έφυγε» πολύ νωρίς.

Σπαρακτικό είναι το “αντίο” της αδελφής του Ρομίνα στο Facebook. Η κοπέλα αρχικά ανέβασε μια φωτογραφία του αδερφού της με τη μητέρα τους να τον κοιτάζει στα μάτια.

Στη συνέχεια ανέβασε μια φωτογραφία του Εμιλιάνο στο γήπεδο της Ναντ με τα χέρια ανοιχτά να κοιτάζει χαμογελαστός προς τον ουρανό.

«Η ψυχή σου στην ψυχή μου θα λάμπει πάντα, φωτίζοντας έτσι την ύπαρξή μου. Σ’ αγαπάω Τίτο», έγραψε.

Ο Εμιλιάνο Σάλα στις 21 Ιανουαρίου επιβιβάστηκε σε ένα μικρό αεροσκάφος για να μεταβεί από τη Νάντη στο Κάρντιφ της Ουαλίας, ώστε να μη χάση την πρώτη του προπόνηση με τη νέα του ομάδα.

Είχε πάει στο προπονητικό κέντρο της Ναντ για να μαζέψει τα τελευταία του πράγματα και είχε αγωνία και ενθουσιασμό για το νέο κεφάλαιο της ζωής του, αφού μόλις είχε υπογράψει ένα από τα μεγαλύτερα συμβόλαια με την Cardiff City, ύψους 17 εκατ. ευρώ.

Οι καιρικές συνθήκες που επικρατούσαν ήταν πολύ κακές. Ο πύργος ελέγχου έχασε κάθε επικοινωνία με τον κυβερνήτη του αεροσκάφους, όταν αυτό βρισκόταν 20 χλμ. από το νησί Γκέρνζι.

Λίγο πριν το αεροσκάφος συντριβεί στο στενό της Μάγχης, ο Εμιλιάνο είχε στείλει ένα ηχητικό μήνυμα σε φίλο του, στο οποίο του έλεγε ότι το αεροπλάνο μοιάζει να διαλύεται και ο ίδιος φοβάται πολύ.

Τελικά οι φόβοι όλων επιβεβαιώθηκαν και ο Εμιλιάνο Σάλα χάθηκε σε ηλικία 28 ετών.

Η οικογένεια του αδικοχαμένου ποδοσφαιριστή πληροφορήθηκε τα δυσάρεστα νέα, ενώ η οικογένεια του πιλότου, Ντέιβιντ Ίμποτσον, περιμένει να εντοπιστεί και ο δικός της άνθρωπος.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

Όλη η επικαιρότητα