Εκλογές Πολιτική

Νεκτάριος Φαρμάκης: «Η Περιφερειακή Αρχή περίμενε τα χιόνια να… πνίξουν την Δυτική Ελλάδα για να αγοράσει αλάτι!»

Ακούστε το άρθρο

«Ακόμα μία φορά, η περιφερειακή αρχή στην Δυτική Ελλάδα, παρουσιάζεται ως μοιραία και άβουλη, με το αποτέλεσμα να είναι οδυνηρό για τους πολίτες και ιδιαίτερα, τους κατοίκους των ορεινών και μειονεκτικών περιοχών» σημειώνει ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, σχολιάζοντας ακόμα και την έλλειψη αλατιού, η οποία έχει ως αποτέλεσμα να μετατρέπονται σε παγοδρόμια οι ορεινοί δρόμοι στους νομούς της Περιφέρειας, εν μέσω αλλεπάλληλων κυμάτων κακοκαιρίας.

Ο κ. Φαρμάκης, με αφορμή τη συνεχιζόμενη κακοκαιρία, επικοινώνησε με φορείς αλλά και πολίτες ορεινών περιοχών της Αιτωλοακαρνανίας, της Αχαΐας και της Ηλείας, που σε όλες τις περιπτώσεις, του μετέφεραν την μικρή αλλά και καθυστερημένη παρέμβαση του μηχανισμού της Περιφέρειας, που σε καμία περίπτωση δεν επαρκεί για να καλύψει τις ανάγκες, με αποτέλεσμα το πολύ μεγάλο κοινωνικό και οικονομικό κόστος για τους πολίτες και τους επαγγελματίες της περιοχής.

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, αναφέρει χαρακτηριστικά: «Πριν λίγα 24ωρα, κάτοικοι ορεινών περιοχών της Αχαΐας κατήγγειλαν πως δεν υπήρχε προσπελασιμότητα ούτε καν σε κάποια σημεία της εθνικής οδού Πατρών – Τριπόλεως, ενώ απροσπέλαστοι ήσαν οι δρόμοι στην περιοχή του Θέρμου και της ορεινής Ναυπακτίας, όπου επίσης αποκλείστηκαν χωριά. Ίδια εικόνα και στην Ηλεία, όπου στην ορεινή Φιγαλεία οι πολίτες υποφέρουν λόγω του χιονιού και του πάγου στους δρόμους, ενώ όπως πληροφορήθηκα, η Περιφέρεια άφησε αλάτι μόνο στο γήπεδο Ζαχάρως, χωρίς όμως να υπάρχουν μηχανήματα να το χρησιμοποιήσουν και χωρίς αυτό να μπορεί να φτάσει στις ορεινές περιοχές, όπου οι κάτοικοι προσπαθούσαν μόνοι τους να κρατήσουν ανοιχτούς τους δρόμους. Και σαν να μην φτάνουν όλα αυτά, η Περιφερειακή Αρχή συγκαλεί μόλις τώρα την Οικονομική Επιτροπή για την προμήθεια αλατιού! Ποιές ήσαν, λοιπόν, οι προμήθειες αλατιού στην Περιφέρεια και ποιά η προετοιμασία της για τον χειμώνα; Ή μήπως θα τα ρίξουν όλα πάλι στον καιρό, όπως έκαναν και με τον δάκο στην ελαιοπαραγωγή;».

Και ο κ. Φαρμάκης καταλήγει: «Ο απερχόμενος Περιφερειάρχης είναι υπόλογος στην τοπική κοινωνία για μία ακόμα αποτυχία, την οποία χρεώνεται προσωπικά ο ίδιος, μαζί με το σύνολο των στενών συνεργατών του. Οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας, έφτασαν στο σημείο παρακαλούν πλέον να… μην βρέξει, να μην χιονίσει, να μην κάνει ζέστη! Κουράγιο σε όλους μέχρι τον Μάιο και τις περιφερειακές εκλογές…»

Όλη η επικαιρότητα