Πολιτική

Νεκτάριος Φαρμάκης: «Με την κοινωνία συμμέτοχο στις αποφάσεις…»

Ακούστε το άρθρο

Αδιάκοπα συνεχίζει την πορεία του μέσα στην κοινωνία ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, που την Πέμπτη βρέθηκε στην Ηλεία και μεταξύ άλλων, επισκέφθηκε τα εμπορικά κέντρα του Πύργου και της Αμαλιάδας.

Κατά τη διάρκεια των επαφών του με παραγωγικούς φορείς και πολίτες της περιοχής, ο κ. Φαρμάκης μίλησε για ακόμα μία φορά για «επανάσταση της λογικής και της σύγχρονης εποχής» στη Δυτική Ελλάδα, ενώ υπογράμμισε πως η δική του περιφερειακή διοίκηση, που με τη στήριξη των πολιτών θα αναλάβει τις ευθύνες της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας μετά τις εκλογές της Κυριακής, «δεν θα είναι απλώς ανοικτή στην κοινωνία, αλλά θα κάνει την κοινωνία συμμέτοχο των αποφάσεων και του σχεδίου δράσης για την ανάπτυξη της περιοχής».

Ο κ. Φαρμάκης υπογράμμισε ότι απόλυτη προτεραιότητα της δικής του περιφερειακής Αρχής θα είναι η στήριξη των πιο αδύναμων και ευάλωτων περιοχών, υπογραμμίζοντας πως «η ανάπτυξη θα έρθει από την ύπαιθρο προς το κέντρο και από τα κάτω προς τα επάνω».

«Για τον λόγο αυτό, πρώτη μας στόχευση θα είναι η ενίσχυση των υποδομών στις πιο αδικημένες περιοχές, ενώ το σχέδιο μας προβλέπει πως η παραγωγική ανασυγκρότηση θα ξεκινήσει από την κρυμμένη δυναμική που έχει η ύπαιθρός μας.  Κατ’ αυτό τον τρόπο, θα πετύχουμε και την αναγέννηση της εγκαταλελειμμένης υπάθρου, αλλά και την ενίσχυση των αστικών κέντρων, που δεν μπορούν να γίνουν δυνατά, χωρίς δυνατές περιφέρειες» τόνισε μεταξύ άλλων.

Τέλος, ο υποψήφιος Περιφερειάρχης, επανέλαβε πως η Ηλεία αποτελεί μία περιοχή που συμπυκνώνει και τους τρεις πυλώνες ανάπτυξης της Δυτικής Ελλάδας, δηλαδή, τον πρωτογενή τομέα, τον πολιτισμό και τον τουρισμό, γεγονός που μπορεί να δημιουργήσει τα επόμενα χρόνια μία «έκρηξη ανάπτυξης», με αντίκτυπο συνολικά στην Περιφέρεια.

Όλη η επικαιρότητα