Ηλεία

Νεμούτα Αρχ.Ολυμπίας: Θρίλερ και αγωνία για τον εντοπισμό ενός ηλικιωμένου άνδρα (PHOTOS)

Ακούστε το άρθρο

   Άκαρπες είναι προσπάθειες της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας έως τώρα για τον εντοπισμού του Κωνσταντίνου Παπαηλιού, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν το απόγευμα της Κυριακής, από το κτήμα του στην περιοχή της Νεμούτας Αρχαίας Ολυμπίας.

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του 78χρονου που πάσχει από άνοια, ξεκίνησαν τη νύχτα της Κυριακής και δεν σταμάτησαν ούτε στιγμή, ενώ και οι κάτοικοι, που συμμετέχουν σ’ αυτή την προσπάθεια «δηλώνουν» αποφασισμένοι να βρουν τον συγχωριανό τους.

Ισχυρή δύναμη της Πυροσβεστικής από την Π.Υ Πύργου και τα Π.Κ Αρχαίας Ολυμπίας και Κρεστένων, πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΑΚ αλλά και ο διασωστικός ανιχνευτικός σκύλος έρευνας διάσωσης Μαξ, αστυνομική δύναμη από το Α.Τ Αρχαίας Ολυμπίας καθώς και δεκάδες κάτοικοι από το χωριό, «χτενίζουν» την περιοχή για τον εντοπισμό του Κώστα Παπαηλιού.

Χάθηκε από τα μάτια τους

   Το απόγευμα της Κυριακής, ο 78χρονος έφυγε από το σπίτι του στη Νεμούτα, μαζί με την σύζυγό και την κόρη του, και μετέβησαν στο κτήμα τους για να βγάλουν για βοσκή τα πρόβατά τους, όπως κάθε απόγευμα. Τη στιγμή που έβαζαν τα ζώα στο χώρο, μέχρι οι δυο γυναίκες να ελέγχουν αν οι έξοδοι στον περιφραγμένο χώρο ήταν κλειστές, για να μη φύγουν τα ζώα, ο 78χρονος εξαφανίστηκε…ουσιαστικά μπροστά από τα μάτια τους, περνώντας πάνω από την περίφραξη.

Οι δυο γυναίκες άρχισαν να ψάχνουν την περιοχή, αλλά όταν είδαν ότι δεν μπορούν να τον εντοπίσουν και ότι δεν είχε επιστρέψει ούτε στο σπίτι τους στο χωριό – κάτι που είχε κάνει στο παρελθόν – ενημέρωσαν τις Αρχές.

Πυροσβεστική – Αστυνομία – Κάτοικοι

Οι έρευνες για τον εντοπισμό του άτυχου άνδρα ξεκίνησαν αργά τη νύχτα, από τις δυνάμεις της Πυροσβεστικής, με επικεφαλής τον Διοικητή της Π.Υ Πύργου, Πύραρχο Γιάννη Πετρούτσο και τη συμμετοχή αρκετών αξιωματικών του Σώματος, ενώ αρκετοί ήταν οι κάτοικοι που προσφέρθηκαν να βοηθήσουν, αφού γνωρίζουν καλά την περιοχή.

Το σκοτάδι, η κατάφυτη περιοχή και οι πολλές ρεματιές, τα απόκρημνα σημεία και τα φαράγγια δυσκόλεψαν αρκετά το έργο της έρευνας, αλλά πυροσβέστες, αστυνομικοί και κάτοικοι δεν σταμάτησαν ούτε στιγμή να ψάχνουν. Με το πρώτο φως της ημέρας μάλιστα, «χτένισαν» εκ νέου την περιοχή, στα σημεία που είχαν περάσει τη νύχτα, μήπως και τους «διέφυγε» κάποιο σημείο καθώς και σε όλα τα γνώρισμα για τον 78χρονο σημεία, όπως σπίτια και εξοχικό, χωράφια, ακόμα και τις περιοχές που κυνηγούσε και πήγαινε για ψάρεμα στο ποτάμι παλιότερα.

Στις έρευνες, με το πρώτο φως της ημέρας συμμετείχε και ο Μαξ, ο διασωστικός σκύλος της 6ης ΕΜΑΚ, η συμβολή του οποίου – σε πολλές περιπτώσεις εξαφάνισης – έχει αποδειχθεί σωτήρια στο παρελθόν.

Στην περιοχή, νωρίς το πρωί έφτασε και ο Περιφερειακός Διοικητής Δυτικής Ελλάδας, Αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος,  ο οποίος – σημειωτέον – έχει υπηρετήσει στην Ηλεία πριν δυο χρόνια ως Διοικητής της Π.Υ Πύργου.

Ορκισμένοι να τον βρουν

Οι κάτοικοι της Νεμούτας από την πρώτη στιγμή άρχισαν να ψάχνουν μαζί με τα  παιδιά του άτυχου άνδρα, ενώ βοήθησαν σημαντικά και την πυροσβεστική, αφού γνωρίζουν καλά τον τόπο και όλη την αγροτοδασική περιοχή.

Μικροί και μεγάλοι, γυναίκες και παιδιά, άφησαν τις δουλειές και τις υποχρεώσεις τους και άρχισαν να ψάχνουν για τον συγχωριανό τους. Δεν άφησαν χωράφι και ρέμα που να μην το ψάξουν μια και δυο φορές, ελπίζοντας ότι μπορεί να επέστρεφε, ξεκινώντας πάντα από το χωράφι από το οποίο έφυγε, όπως εξηγεί ο Γιάννης Μάρρας. Φοβούνται ότι μπορεί να έχει πέσει κάπου και  να έχει χτυπήσει, αλλά, όπως λέει ο Χρήστος Τσαπάρας, περισσότερο ελπίζουν και εύχονται να είναι καλά, να βρίσκεται σε κάποια ρεματιά που έχει δροσιά ώστε να μην ταλαιπωρηθεί από την ζέστη και να μπορεί να ξεδιψάσει με το νερό από τις πηγές και τα τρεχούμενα νερά που υπάρχουν στην περιοχή, και κάποια στιγμή να επιστρέψει. Παρά την κούραση, δεν απογοητεύονται και δηλώνουν αποφασισμένοι – με τη βοήθεια της Παναγίας όπως είπε χαρακτηριστικά ο Γιώργος Ψαρράς – να τον βρουν.

Ολονύχτιες έρευνες

Οι έρευνες δεν σταμάτησαν ούτε στιγμή και χθες αργά τη νύχτα, πάντα υπό τις οδηγίες του κ.Πετρούτσου, συνεχίστηκαν με τη χρήση και σύγχρονων μέσων εντοπισμού (σ.σ θερμικές κάμερες) να ψάχνουν την περιοχή για τον εντοπισμό του 78χρονου άνδρα, ελπίζοντας ότι θα τον βρουν σώο και θα επιστρέψει στην ασφάλεια της οικογένειάς του.

Δυνάμεις της Πυροσβεστικής «χτενίζουν» από άκρη σε άκρη την ευρύτερη περιοχή.

Κάτοικοι της περιοχής συμμετέχουν στις έρευνες για τον εντοπισμό του ηλικιωμένου.
Photo: Χρήστος Γιαννακόπουλος

Όλη η επικαιρότητα