Τεχνολογία

Νέο dating app βρίσκει την αγάπη μέσω του… μίσους

Ακούστε το άρθρο

Πώς θα σας φαινόταν μια εφαρμογή γνωριμιών που αντί να σας ταιριάζει με άτομα που έχετε κοινά ενδιαφέροντα σας ταιριάζει με άτομα που μισείτε τα ίδια πράγματα; Ένα νεαρός, πρώην υπάλληλος της Goldman Sachs αποφάσισε να φτιάξει μια τέτοια εφαρμογή με τη λογική ότι αυτοί που αναζητούν την πραγματική αγάπη θα πρέπει να επικεντρώνονται στα πράγματα που μισούν.

Η νέα εφαρμογή γνωριμιών με την –ταιριαστή– ονομασία Hater είναι η πρώτη του είδους της που λειτουργεί υπό την πεποίθηση ότι τα κοινά μίση μπορούν να φέρουν πιο κοντά τους ανθρώπους απ’ ότι τα κοινά ενδιαφέροντα.

Η εφαρμογή επιτρέπει στους χρήστες της να διαλέξουν το πόσο πολύ αγαπούν ή μισούν πάνω από 2.000 πράγματα, μεταξύ των οποίων ο Donald Trump, τα σορτσάκια και τα μαγαζιά που χρεώνουν έξτρα τις σάλτσες. Στη συνέχεια το σύστημα ταιριάζει τους χρήστες με άλλους χρήστες βάσει των πραγμάτων που μίσησαν. Οι χρήστες μπορούν ανώνυμα να δουν τα προφίλ άλλων χρηστών με τους οποίους έχουν ταιριάξει και αφού συμφωνήσουν και οι δύο μπορούν να ξεκινήσουν συζήτηση.

AdTech Ad

Η εφαρμογή κυκλοφορεί για iOS στη Βρετανία και θα διατεθεί και σε έκδοση για Android την άνοιξη του 2017.

Εκτός από το να είναι μια έξυπνη προσέγγιση στην αγορά των dating apps το Hater φαίνεται ότι έχει κάποια βάση. Το 2006 η Jennifer Bosson μια κοινωνική ψυχολόγος στο University of South Florida πραγματοποίησε μια σειρά ερευνών που μελετούσαν το πώς οι άνθρωποι δένονται μεταξύ τους μέσω αρνητικών συναισθημάτων απέναντι σε άλλους.

Σε μια από αυτές τις έρευνες οι συμμετέχοντες έπρεπε να αναφέρουν ένα πράγμα που τους άρεσε και ένα που δεν τους άρεσε για ένα φανταστικό πρόσωπο με την ονομασία Brad. Στη συνέχεια τους έλεγαν ότι πρόκειται να γνωρίσουν κάποιον που είτε τους άρεσε είτε δεν τους άρεσε το ίδιο πράγμα για τον Brad. Από την έρευνα φάνηκε ότι «άνθρωποι ερχόντουσαν πιο κοντά όταν μοιραζόντουσαν ένα αρνητικό συναίσθημα απ’ ότι όταν μοιραζόντουσαν ένα θετικό».

«Δεν είναι ότι περνάμε καλά όταν δεν μας αρέσουν άνθρωποι», δήλωσε τότε η Bosson στους New York Times. «Είναι ότι μας αρέσει να γνωριζόμαστε με κόσμο που δεν τους αρέσουν οι ίδιοι άνθρωποι με εμάς».

Πηγή: insider.gr 

Όλη η επικαιρότητα