Υγεία

Νέο «κούρεμα» στις διαγνωστικές εξετάσεις του ΕΟΠΥΥ

diagnost.jpg
Ακούστε το άρθρο

H διοίκηση του ΕΟΠΥΥ ανακοίνωσε ότι εκδόθηκαν πολλά παραπεμπτικά για διαγνωστικές και παρακλινικές εξετάσεις και θεωρεί ότι δεν είναι τυχαίες. Με το γεγονός αυτό επιβεβαιώνονται από το υπουργείο Υγείας ότι έρχεται πλαφόν και στις διαγνωστικές εξετάσεις.

Πιο συγκεκριμένα, οι ασφαλισμένοι του ΕΟΠΥΥ μπαίνουν σε νέες περιπέτειες αφού μετά τα φάρμακα το τσεκούρι και το νέο κούρεμα αυτή τη φορά σχετίζεται με τις διαγνωστικές εξετάσεις.

Σύμφωνα με τον νομοσχέδιο του κ. Άδωνι Γεωργιάδη που έχει ήδη ψηφιστεί και θα αρχίσει να εφαρμόζεται άμεσα, πλαφόν μπαίνει και στις διαγνωστικές εξετάσεις και τα παραπεμπτικά που έχουν δικαίωμα να υπογράφουν οι συμβεβλημένοι με το σύστημα γιατροί.

Χαρακτηριστικά ο περιορισμός θα ισχύσει όπως και στα φάρμακα. Οι γιατροί θα έχουν τη δυνατότητα να χορηγούν παραπεμπτικά κατά 20% λιγότερο από ότι την περσινή χρονιά. Οι ασθενείς θα μπούνε σε μια διαδικασία αναζήτησης γιατρού που δε θα έχει «κλείσει» το πλαφόν του ώστε να μπορούν να εξασφαλίσουν το πολυπόθητο παραπεμπτικό για δωρεάν εξέταση με συμμετοχή βέβαια 15%.

Αξίζει να σημειωθεί πως στα πολυιατρεία του ΕΟΠΥΥ αναμένονται να μπουν λουκέτα, αφού ξεκινά η διαθεσιμότητα μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου για τον νέο ΕΟΠΥΥ.

Όλη η επικαιρότητα