Κινηματογράφος

Νέο τρέιλερ για το «Bridge of Spies» του Στίβεν Σπίλμπεργκ (VIDEO)

neo_treiler_gia_to_bridge_of_spies_toy_stiven_spilmpergk.jpg
Ακούστε το άρθρο

Η νέα ταινία του Στίβεν Σπίλμπεργκ έχει τίτλο «Bridge of Spies» και αναφέρεται στη «Γέφυρα των Κατασκόπων» που βρίσκεται στο Βερολίνο και σήμερα ονομάζεται Γέφυρα Γκλιένικε. Η Γέφυρα αυτή συνέδεε το Δυτικό Βερολίνο με το κέντρο του Ανατολικού, το Πότσνταμ, και στα χρόνια του Ψυχρού Πολέμου ήταν σημείο ανταλλαγής κρατουμένων μεταξύ των αμερικανικών και σοβιετικών μυστικών υπηρεσιών.

Στο πολιτικό θρίλερ εποχής του Σπίλμπεργκ ο Τομ Χανκς υποδύεται τον δικηγόρο Τζέιμς Ντόνοβαν, στον οποίο η CIA ανέθεσε την πρώτη τέτοια ανταλλαγή: τη διαπραγμάτευση παράδοσης του πιλότου Φράνσις Γκάρι Πάουερς, του οποίου η Σοβιετική Ενωση κατέρριψε το αεροπλάνο του ως αντίποινα για τη σύλληψη ενός Ρώσσου κατασκόπου από την αμερικανική κυβέρνηση. Το σενάριο της ταινίας βασίζεται στην αληθινή ιστορία, την οποία διασκεύασε αρχικά ο Ματ Τσάρμαν και στη συνέχεια επιμελήθηκαν οι Τζόελ και Ιθαν Κοέν.

Η ταινία θεωρείται το reunion των Σπίλμπεργκ και Χανκς μετά από μια δεκαετία χωριστών πρότζεκτς – δεν είχαν ξαναδουλέψει μαζί με το το «The Terminal», 2004, ενώ έχουν περάσει 17 χρόνια από τη «Διάσωση του Στρατιώτη Ράιαν». Τον Τομ Χανκς πλαισιώνουν στο κάστ οι Μαρκ Ράιλανς, Σκοτ Σέπαρντ, Εϊμι Ράιαν, Αλαν Αλντα και Σεμπάστιαν Κοχ, ενώ το φιλμ ετοιμάζεται για πρεμιέρα το Νοέμβριο του 2015.

Ενα νέο τρέιλερ που μόλις κυκλοφόρησε δεν αφήνει πολλά περιθώρια για περιγραφές, αφού πιο χορταστικό και από τον ίδιο τον Ψυχρό Πόλεμο, στέλνει Σπίλμπεργκ, Χανκς και λοιπούς συντελεστές ολοταχώς στα επερχόμενα Οσκαρ. Αλλό που δεν ήθελε η Ακαδημία εν μέσω νέο ψυχροπολεμικού μετώπου με τη Ρωσία του Πούτιν.

Πηγή: flix.gr

Όλη η επικαιρότητα