Εκλογές

Νέος δήμαρχος ο Χρήστος Χριστοδουλόπουλος

xristodoulo-13.jpg
Ακούστε το άρθρο

Αλλαγή φρουράς στο δήμο Ήλιδας μετά από 16 χρόνια  με το Δημαρχιακό θώκο να περνά στον κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος χθες με υψηλό ποσοστό εξελέγη νέος Δήμαρχος, αφήνοντας τον κ. Γιάννη Λυμπέρη στη δεύτερη θέση.

Η εκλογή του έγινε δεκτή με πανηγυρισμούς και ολονύχτιο γλέντι στο εκλογικό του κέντρο, όπου είχαν συγκεντρωθεί από πολύ νωρίς στελέχη της παράταξής του και ψηφοφόροι του, αναμένοντας τα αποτελέσματα.

Όταν το αποτέλεσμα άρχισε να ξεκαθαρίζει, δίνοντας σαφές προβάδισμα στον κ. Χριστοδουλόπουλο, ξεκίνησαν οι πανηγυρισμοί. Ο κ. Χριστοδουλόπουλος έφθασε στο εκλογικό του κέντρο λίγο μετά τις 10 το βράδυ και έγινε δεκτός με χειροκροτήματα και πνίγηκε στις αγκαλιές των ψηφοφόρων του.

Μουσική, χορός και βεγγαλικά συνέθεσαν την εικόνα της γιορτής που στήθηκε έξω από το εκλογικό κέντρο.

«Νίκησε η Ήλιδα»

Ο ίδιος, στην πρώτη του δήλωση μετά τη νίκη του, απευθυνόμενος στους πολίτες της Ήλιδας, ανέφερε: «Λαέ της Ήλιδας, απόψε νίκησες. Φίλες και φίλοι αυτή η νίκη δεν είναι δική μου, είναι δική σας. Σήμερα νίκησε η Ήλιδα. Αύριο ξημερώνει νέα μέρα σε κάθε σπίτι. Απόψε δίνουμε τα χέρια. Όλοι με όλους και πρώτα απ’ όλα με τους συμπολίτες μας που δεν μας ψήφισαν, γιατί εμείς ερχόμαστε να ενώσουμε τον κόσμο. Ερχόμαστε για να ξαναφέρουμε την δημοκρατία και την ελεύθερη έκφραση στην πόλη. Είμαστε όλες και όλοι φίλοι και γείτονες. Σας αξίζει το πιο μεγάλο μπράβο, το πιο μεγάλο ευχαριστώ για τον τρόπο που αγκαλιάσατε την υποψηφιότητά μας. Για τη δύναμη που μας δώσατε. Για το μήνυμα που στείλατε σε κάθε κατεύθυνση. Απόψε γιορτάζουμε τη μεγάλη αλλαγή και αύριο πιάνουμε δουλειά. Κάθε μέρα είναι μέρα προετοιμασίας για τη δημοτική μας θητεία που θα ξανακάνει την Ήλιδα περήφανη. Η ψήφος σας απέδειξε ότι η Αμαλιάδα, η Πηνεία και τα χωριά μας δεν υπακούουν και δεν χειραγωγούνται. Αντισταθήκατε σε μια υπερδύναμη χρήματος και εξουσίας. Μπράβο σας, μπράβο σε όλους σας. Σας ευχαριστώ, σας ευχαριστούμε μέσα από τα βάθη της ψυχής μας. Προχωράμε ενωμένοι στη νέα μέρα».

 

Γιάννης Λυμπέρης: «Θα είμαι παρών»

Ψύχραιμα αντιμετώπισε το αποτέλεσμα των εκλογών ο κ. Γιάννης Λυμπέρης, ο οποίος βρισκόταν από νωρίς στο εκλογικό του κέντρο μαζί με συνεργάτες και πολλούς ψηφοφόρους του.

Στη δήλωση που έκανε όταν ξεκαθάρισε το αποτέλεσμα, ανέφερε ότι θα είναι ‘παρών’ και τόνισε: «Το αποτέλεσμα είναι δεδομένο πια. Φαίνεται πώς δεν πείσαμε και είναι γεγονός ότι χάσαμε τις εκλογές. Να δώσουμε συγχαρητήρια στους νικητές και ευχηθούμε να πάνε καλά. Στη ζωή μας όταν αγωνιζόμαστε σε οποιοδήποτε επίπεδο, είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε και ήττες. Αυτό που μας απασχολεί είναι να μην υπάρξει ήττα στην πόλη και το δήμο. Γι’ αυτό θα είμαστε παρόντες και θα αγωνιστούμε για να αποφευχθούν τέτοιες εκπλήξεις για τους πολίτες μας. Η ετυμηγορία του λαού είναι σεβαστή και ελπίζω να πάνε όλα καλά. Οι δημοκρατίες και οι θέσεις είναι για το λαό, εμείς λοιπόν είμαστε στη θέση των κριτών στην αντιπολίτευση και αυτό θα κάνουμε. Επειδή μ’ ενδιαφέρει αυτός ο τόπος, επειδή θέλω να προσφέρω και να αγωνιστώ, ακόμη και μετά από 16 χρόνια, γι’ αυτό τον τόπο και για τα παιδιά μας, θα είμαι παρών».

Συγκεντρωτικά Αποτελέσματα στο Δήμο ΗΛΙΔΑΣ – 77 στα 77 E.T.    
Εγγεγραμμένοι Ψήφισαν Συμμετοχή Λευκά/Άκυρα Λευκά/Άκυρα(%) Έγκυρα Έγκυρα(%)
34.891 19.843 56,87% 1.240 6,25% 18.603 93,75%
Συνδυασμοί Επικεφαλής Ψήφοι Ποσοστό
ΗΛΙΔΑ ΝΕΑ ΜΕΡΑ ΑΜΑΛΙΑΔΑ – ΠΗΝΕΙΑ ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 10.327 55,51%
ΗΛΙΔΑ ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΛΥΜΠΕΡΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 8.276 44,49%
 
       


Παραμένει ενεργός στην πολιτική ζωή ο Γιάννης Λυμπέρης, όπως δήλωσε στην ΟΡΤ, ενώ σχετικά με το αποτέλεσμα δήλωσε: «Τελικά δεν πείσαμε τους πολίτες». 

Όλη η επικαιρότητα