Αρθρογραφία

Νέος της εποχής και όχι της αποχής…

kimon-georgakakis.png
Ακούστε το άρθρο
 
Περίεργη εποχή, η εποχή που ζούμε. Πέραν των οικονομικών δυσχεριών παρατηρείται έντονη κατάπτωση στην ψυχοσύνθεση της Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι διανοητικά μπερδεμένοι παρακολουθούν άναυδοι τις συνεχείς εξελίξεις που κατακλύζουν την Ελλάδα αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη.
 
Το απότομο ξύπνημα από την περίοδο του άκρατου καταναλωτισμού, τον οποίο ενίσχυε η απόκτηση εύκολου χρήματος μέσω τεράστιων δανεισμών, οδηγεί τους Έλληνες στο σταυροδρόμι της κρίσιμης επιλογής για τον μέλλον τους και κατ’ επέκταση για το μέλλον της χώρας. Ανάνηψη σε ατομικό επίπεδο η πλήρης εξάρτηση; Ενεργοποίηση των δημιουργικών μας δυνάμεων ή  συνέχεια της μεταπρατικής νοοτροπίας; Κατανόηση των πραγματικών ιδανικών ή παπαγαλισμός θεωριών και ιδεολογημάτων;
 
Κινούμαστε, μιλάμε, δουλεύουμε στην -από πολλές απόψεις- φαιδρότερη ίσως εποχή στην μακραίωνη ιστορία του Ελληνισμού. Ίσως να είμαστε τυχεροί γι’ αυτό. Ειδικά εμείς οι νέοι άνθρωποι, οι οποίοι καλούμαστε να εντοπίσουμε τον μίτο της Αριάδνης, προκειμένου να βρούμε την διέξοδο από το τέλμα του παρόντος κοινωνικοπολιτικού λαβυρίνθου. 
 
Εξάλλου όλοι μας συμφωνούμε στο ότι κάτι δεν πάει καλά και μάλιστα επιδεινώνεται. 
 
Την νεολαία τόσα χρόνια το σύστημα, την κρατούσε στο περιθώριο για να την ελέγχει κατευθύνοντάς την ανάλογα με τα συμφέροντά του. Ήρθε η ώρα να αποκτήσουμε δική μας φωνή, αρκεί να βρούμε την συνταγή που θα μας ενώσει και να εντοπίσουμε την πραγματική εστία των σημερινών προβλημάτων που σίγουρα βρίσκεται εντός αλλά και εκτός Ελλάδος.
 
Σαν νέος της εποχής, και όχι της αποχής, θα σας κρατάω συντροφιά με τα άρθρα μου εδώ στην ιστορική εφημερίδα της Ηλείας «Πατρίς». Με την ιδιάζουσα ματιά ενός νέου ανθρώπου θα προσπαθώ να δίνω όσο το δυνατόν κατανοητότερα αναλύσεις πάνω σε θέματα που αφορούν την Ελλάδα αλλά και τον κόσμο, καθότι πιστεύω ακράδαντα ότι η σωστή ενημέρωση για τα γεγονότα που τρέχουν γύρω μας, οδηγεί στην ορθή αντίληψη των πραγμάτων και εν τέλει στην ενεργοποίηση του νου.
 
Ο νους λειτουργεί βάσει σκέψεων και η καλή ενημέρωση παρακινεί τον αναγνώστη να σκεφτεί και όχι απλά να εισάγει πράγματα στο μυαλό του, τα οποία τις περισσότερες φορές τον τρομοκρατούν αναφορικά με το μέλλον. Όταν ξέρει κάποιος που βαδίζει, ακόμα κι αν το περιβάλλον γύρω του είναι γεμάτο από παγίδες, παρατηρεί τα γεγονότα με διαφορετική ματιά και εφευρίσκει λύσεις εν αρχή σε προσωπικό επίπεδο. Η αναλυτική και μακριά από ταμπού ενημέρωση αποτελεί με λίγα λόγια χρήσιμο χάρτη για τους διαβάτες της ζωής, οι οποίοι επιθυμούν να ξεφύγουν επιτέλους από τον φαύλο κύκλο των κοινωνικών αδιεξόδων.
 
 Ο δρόμος επιτυχίας των Ελλήνων ήταν, είναι και θα είναι πάντα ένας: ο ανήφορος. Αυτόν καλούμαστε να βαδίσουμε τώρα οι νέοι κυρίως άνθρωποι, που δυστυχώς οι συγκυρίες μας άφησαν «ανεκπαίδευτους» μπρος στην νέα πρόκληση που ξεδιπλώνεται μπροστά μας. Ο Έλληνας έχει ωστόσο τα εξαιρετικό χάρισμα να μπορεί να δημιουργεί από το μηδέν, με μόνη προϋπόθεση να γνωρίζει την αλήθεια σε σχέση με τα τεκταινόμενα.
 
Αρχισυντάκτης – Υπεύθυνος pygmi.gr
 
*Ο Κίμων Γεωργακάκης έχει σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο της Βόννης στην Γερμανία 
Πολιτική Επιστήμη, Φιλοσοφία και Νεότερη Ιστορία, κατέχοντας τον τίτλο Magister Artium.
Αρθρογραφία

Νέος της εποχής και όχι της αποχής…

neolaia.jpg
Ακούστε το άρθρο

Γράφει ο Κίμων Γεωργακάκης*



Περίεργη εποχή, η εποχή που ζούμε. Πέραν των οικονομικών δυσχεριών παρατηρείται έντονη κατάπτωση στην ψυχοσύνθεση της Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι διανοητικά μπερδεμένοι παρακολουθούν άναυδοι τις συνεχείς εξελίξεις που κατακλύζουν την Ελλάδα αλλά και ολόκληρο τον πλανήτη.

Το απότομο ξύπνημα από την περίοδο του άκρατου καταναλωτισμού, τον οποίο ενίσχυε η απόκτηση εύκολου χρήματος μέσω τεράστιων δανεισμών, οδηγεί τους Έλληνες στο σταυροδρόμι της κρίσιμης επιλογής για τον μέλλον τους και κατ’ επέκταση για το μέλλον της χώρας. Ανάνηψη σε ατομικό επίπεδο η πλήρης εξάρτηση; Ενεργοποίηση των δημιουργικών μας δυνάμεων ή  συνέχεια της μεταπρατικής νοοτροπίας; Κατανόηση των πραγματικών ιδανικών ή παπαγαλισμός θεωριών και ιδεολογημάτων;

Κινούμαστε, μιλάμε, δουλεύουμε στην -από πολλές απόψεις- φαιδρότερη ίσως εποχή στην μακραίωνη ιστορία του Ελληνισμού. Ίσως να είμαστε τυχεροί γι’ αυτό. Ειδικά εμείς οι νέοι άνθρωποι, οι οποίοι καλούμαστε να εντοπίσουμε τον μίτο της Αριάδνης, προκειμένου να βρούμε την διέξοδο από το τέλμα του παρόντος κοινωνικοπολιτικού λαβυρίνθου.

Εξάλλου όλοι μας συμφωνούμε στο ότι κάτι δεν πάει καλά και μάλιστα επιδεινώνεται. Την νεολαία τόσα χρόνια το σύστημα, την κρατούσε στο περιθώριο για να την ελέγχει κατευθύνοντάς την ανάλογα με τα συμφέροντά του. Ήρθε η ώρα να αποκτήσουμε δική μας φωνή, αρκεί να βρούμε την συνταγή που θα μας ενώσει και να εντοπίσουμε την πραγματική εστία των σημερινών προβλημάτων που σίγουρα βρίσκεται εντός αλλά και εκτός Ελλάδος.

Σαν νέος της εποχής, και όχι της αποχής, θα σας κρατάω συντροφιά με τα άρθρα μου εδώ στην ιστορική εφημερίδα της Ηλείας «Πατρίς». Με την ιδιάζουσα ματιά ενός νέου ανθρώπου θα προσπαθώ να δίνω όσο το δυνατόν κατανοητότερα αναλύσεις πάνω σε θέματα που αφορούν την Ελλάδα αλλά και τον κόσμο, καθότι πιστεύω ακράδαντα ότι η σωστή ενημέρωση για τα γεγονότα που τρέχουν γύρω μας, οδηγεί στην ορθή αντίληψη των πραγμάτων και εν τέλει στην ενεργοποίηση του νου.

Ο νους λειτουργεί βάσει σκέψεων και η καλή ενημέρωση παρακινεί τον αναγνώστη να σκεφτεί και όχι απλά να εισάγει πράγματα στο μυαλό του, τα οποία τις περισσότερες φορές τον τρομοκρατούν αναφορικά με το μέλλον. Όταν ξέρει κάποιος που βαδίζει, ακόμα κι αν το περιβάλλον γύρω του είναι γεμάτο από παγίδες, παρατηρεί τα γεγονότα με διαφορετική ματιά και εφευρίσκει λύσεις εν αρχή σε προσωπικό επίπεδο. Η αναλυτική και μακριά από ταμπού ενημέρωση αποτελεί με λίγα λόγια χρήσιμο χάρτη για τους διαβάτες της ζωής, οι οποίοι επιθυμούν να ξεφύγουν επιτέλους από τον φαύλο κύκλο των κοινωνικών αδιεξόδων.

 Ο δρόμος επιτυχίας των Ελλήνων ήταν, είναι και θα είναι πάντα ένας: ο ανήφορος. Αυτόν καλούμαστε να βαδίσουμε τώρα οι νέοι κυρίως άνθρωποι, που δυστυχώς οι συγκυρίες μας άφησαν «ανεκπαίδευτους» μπρος στην νέα πρόκληση που ξεδιπλώνεται μπροστά μας. Ο Έλληνας έχει ωστόσο τα εξαιρετικό χάρισμα να μπορεί να δημιουργεί από το μηδέν, με μόνη προϋπόθεση να γνωρίζει την αλήθεια σε σχέση με τα τεκταινόμενα.

*Ο Κίμων Γεωργακάκης έχει σπουδάσει στο Πανεπιστήμιο της Βόννης στην Γερμανία Πολιτική Επιστήμη, Φιλοσοφία και Νεότερη Ιστορία, κατέχοντας τον τίτλο Magister Artium.

Όλη η επικαιρότητα