Ηλεία

Νεράιδα: Πιο κοντά στον περιμετρικό – Ένα βήμα πριν την χρηματοδότηση

Ακούστε το άρθρο

Τη χρηματοδότηση του έργου βελτίωσης της περιμετρικής οδού Νεραΐδας, από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, θα αιτηθεί ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας μετά την ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, στη συνεδρίαση της περασμένης Τετάρτης.

   Πρόκειται για ένα δρόμο 1.200 μέτρων, που διέρχεται περιμετρικά του χωριού και αποτελεί τον μοναδικό δρόμο διαφυγής σε περίπτωση κατολίσθησης ή πτώσης βράχων στο χωριό, φαινόμενα που δεν είναι καθόλου σπάνια. Ο εν λόγω δρόμος ξεκινά λίγα χιλιόμετρα πριν από το χωριό (σ.σ στην είσοδο από Χελιδόνι) και καταλήγει στην έξοδο προς Μηλιές, κοντά στις πηγές της Αύρας. «Είναι ένας δρόμος, το οποίο έχει άμεση ανάγκη το χωριό και αποτελούσε αίτημα πολλών ετών τη διάνοιξη και ασφαλτόστρωσή του, αφού είναι ο μοναδικός δρόμος διαφυγής σε περίπτωση κατολισθητικού προβλήματος, όπως είχε γίνει το 2011. Επίσης, κατά μήκος του δρόμου αυτού, υπάρχουν και οι δεξαμενές ύδρευσης του δικτύου του Πύργου, στις οποίες πρέπει να εξασφαλιστεί σωστή και ασφαλής πρόσβαση», εξηγεί ο αντιδήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας, Νίκος Μαρούντας.

Η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας δούλεψε 8 ολόκληρους μήνες για να ολοκληρώσει τον φάκελο και να καταφέρει να συγκεντρώσει όλες τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις από τους αρμόδιες υπηρεσίες (Τμήμα Περιβάλλοντος, Εφορεία Αρχαιοτήτων Ηλείας, Δασαρχείο κ.α), με τον αντιδήμαρχο κ. Μαρούντα, να ευχαριστεί όλους τους εργαζόμενους και δη τους Μηχανικούς Αθανάσιο Μπέλτσο και Χρήστο Γιαννόπουλο και την προσπάθεια που κατέβαλαν για την πλήρωση του φακέλου του έργου, ώστε να υποβοληθεί στο Υπουργείο Υποδομών και να ενταχθεί στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων. «Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο, προϋπολογισμού 400.000 ευρώ περίπου, το οποίο θα διευκολύνει όχι μόνο τους κατοίκους αλλά και τους διερχόμενους, ντόπιους και επισκέπτες, που επιλέγουν τη διαδρομή αυτή για να καταλήξουν είτε στη Φολόη είτε να φτάσουν μέχρι την Ε.Ο 111 ταξιδεύοντας προς Αθήνα», εξηγεί ο κ.Μαρούντας. Μάλιστα, το απόγευμα της περασμένος Τρίτης βρέθηκε εκεί για αυτοψία, με τον Αντιπεριφερειάρχη Ηλείας Γιώργο Γεωργιόπουλο, τον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών Μιχάλη Καλογερόπουλο, τον πρόεδρο της Τ.Κ Νίκο Δημακόπουλο και τον πρώην πρόεδρο Δημήτρη Σαρλάμη.

Το Δημοτικό Συμβούλιο ψήφισε ομόφωνα ναι, για τη υποβολή της πρότασης ένταξης στο πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και είναι πια θέμα χρόνου η έγκρισή του.

Όλη η επικαιρότητα