Κινηματογράφος

Netflix: Το αδιανόητο ποσό που θα δώσει φέτος για Original περιεχόμενο

Ακούστε το άρθρο

Τα περισσότερα δισεκατομμύρια από κάθε άλλο στούντιο στον πλανήτη!

Συνήθεια έχει γίνει να ακούμε τα τεράστια ποσά χρημάτων που ξοδεύει πλέον το Netflix για την παραγωγή δικών του ταινιών και σειρών αφού είχε ακουστεί πρόσφατα ότι μέσα στο τρέχον έτος θα ξοδέψει περί τα $8 δις, με σκοπό την κυκλοφορία 500 original προγραμμάτων. Αυτό όμως εν τέλει αποδεικνύεται μια πολύ συντηρητική εκτίμηση αφού το The Economist σε δικό του ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο streaming γίγαντας θα ξοδέψει εν τέλει περίπου 12 με 13 δισεκατομμύρια δολάρια σε δικό του περιεχόμενο μόνο για το 2018.

Για να καταλάβετε το μέγεθος του ποσού αρκεί να πούμε ότι είναι τα περισσότερα χρήματα από κάθε άλλο στούντιο που ξοδεύει για ταινίες ή τηλεοπτικά προγράμματα, που δεν είναι αθλητικού είδους. Τα εντελώς γελοία στατιστικά όμως δεν τελειώνουν εδώ. Το ρεπορτάζ αποδομεί με μεγαλύτερη λεπτομέρεια αυτό το budget-μαμούθ, καθώς σε μια αγορά όπου η Warner Bros. κυκλοφορεί τις περισσότερες ταινίες μέσα σε μια χρονιά (23 φιλμ) και ο γίγαντας της Disney που βγάζει τα περισσότερα έσοδα από κάθε άλλο στούντιο στον πλανήτη, αλλά κυκλοφορεί μόλις 10 ταινίες, το Netflix έρχεται με το εντυπωσιακό ποσό των 82 ταινιών μέσα στο 2018. Εν ολίγοις θα κυκλοφορήσει τρεις φορές περισσότερες ταινίες από τη Warner ή οκτώ φορές περισσότερες σε σχέση με τη Disney.

Φανταστείτε απλά τη Disney να πετάει και από μια ταινία κάθε εβδομάδα στους κινηματογράφους, κάτι που θα την ανέβαζε στις 50 ταινίες το χρόνο και πάλι θα ήταν πίσω από το Netflix. Και αν πάμε στον τομέα των τηλεοπτικών παραγωγών εκεί τα νούμερα ζαλίζουν. Μόνο για το 2018 το Netflix θα παράγει περί τα 700 προγράμματα, από τα οποία τα 100 είναι δραματικές σειρές ή κωμωδίες, ενώ μετά υπάρχει και ο τεράστιος αριθμός ντοκιμαντέρ για τον οποίο έχει αποκτήσει ιδιαίτερη φήμη τα τελευταία χρόνια. Συνήθως τα κανάλια εστιάζουν σε καμιά ντουζίνα ή παραπάνω σειρές για κάθε σεζόν και η streaming υπηρεσία θα το κάνει σε δεκαπλάσια ποσότητα.

Θα αναρωτηθείτε όμως ότι με όλα αυτά τα αστρονομικά ποσά, δουλεύει αυτή η στρατηγική; Και όμως ναι, η βιομηχανία αυτή τη στιγμή σφύζει από νέες φρέσκιες ιδέες και παραγωγές και από μια υπηρεσία που απευθυνόταν μόνο στο αμερικάνικο κοινό έχει εξελιχθεί σε έναν παγκόσμιο πάροχο περιεχομένου ψυχαγωγίας, χωρίς κανένα σημάδι κόπωσης.

Πηγή: unboxholics

Όλη η επικαιρότητα