Ψυχαγωγία

Netflix: Το τρέιλερ που κατέκτησε τον κόσμο μέσα σε 2 λεπτά

Ακούστε το άρθρο

H Αλίσια Βικάντερ πρωταγωνιστεί στο νεονουάρ του Γουός Γουέστμορλαντ για το Netflix, σε παραγωγή του Ρίντλεϊ Σκοτ μάλιστα, και ήδη από το τρέιλερ έχει μαγνητίσει όλο τον πλανήτη.

«Earthquake Bird» είναι ο παγκόσμιος τίτλος της ταινίας, «Προάγγελμα θανάτου» την ονόμασε το Netflix στα ελληνικά, και πρόκειται για μια ταινία που γυρίστηκε στην Ιαπωνία, όπου η οσκαρική Βικάντερ σέρνεται ύποπτη για την εξαφάνιση, ίσως και τη δολοφονία, μιας φίλης της.

Ο ψυχολογικός τρόμος τίθεται εδώ σε πρώτο πλάνο, ο οποίος κάτω από τη σκηνοθετική δεξιοτεχνία του Γουέστμορλαντ («Still Alice» και «Colette») αποκτά υπαρξιακές διαστάσεις.

Πραγματικό σεισμό δεν έχουμε εδώ, έχουμε όμως μια τεράστια δόνηση στη ζωή μιας αινιγματικής Σουηδής που ζει στο Τόκιο τη δεκαετία του 1980 και βρίσκεται στο επίκεντρο της εξαφάνισης μιας γυναίκας.

Το πράγμα περιπλέκεται από κείνο το ερωτικό τρίγωνο με έναν φωτογράφο και το τρέιλερ μάς εισάγει πράγματι σε όλο το περιεχόμενο της ιστορίας, χωρίς να κρύβει πράγματα και καταστάσεις.

Στα «ψιλά» της ιστορίας μας, στο θρίλερ παίζει και η Ράιλι Κίο, εγγονή του Έλβις Πρίσλεϊ. Το σενάριο βασίζεται στο ομώνυμο αστυνομικό μυθιστόρημα της Σουζάνα Τζόουνς και η ταινία έκανε πρεμιέρα στο Φεστιβάλ του Λονδίνου, αποσπώντας διθυραμβικές κριτικές από κριτικούς και κινηματογραφόφιλους.

Φαίνεται πως ένα καλό φιλμ μυστηρίου δεν χρειάζεται φτηνές συνταγές για να μαγέψει το κοινό, παραδίδοντας χωρίς αναισθητικό όλη την αλήθεια. Το «Προάγγελμα θανάτου» θα είναι διαθέσιμο στο Netflix από τις 15 Νοεμβρίου…

via

Όλη η επικαιρότητα