ΕΠΣ Ηλείας

Νίκη, θεά του Τραγανού: Νίκησε 3-1 τη Δόξα και ανέβηκε στην Γ’ Εθνική

Ακούστε το άρθρο

Μεθυσμένη πολιτεία θυμίζει από το Σάββατο το βράδυ το Τραγανό, αφού το καμάρι του χωριού, η Νίκη, μετά το σπουδαίο διπλό με 3-1 επί της Δόξας μέσα στη Ν. Μανολάδα, ανέβηκε για πρώτη φορά στην ιστορία της στην Γ’ Εθνική!

Μια του κλέφτη (το 2014 με τον Άρη Αρχ. Ολυμπιάς), δυο του κλέφτη  (πέρυσι με τον Πανηλειακό) τρεις και η… καλή της μέρα φέτος για την σπουδαία ομάδα του Σπύρου Αντωνόπουλου που στέφθηκε πανάξια πρωταθλήτρια στην Α1 κατηγορία πετυχαίνοντας κάτι που με βάση την πορεία της τα τελευταία χρόνια το δικαιούται πέρα για πέρα.

Ότι πιάνει γίνεται… χρυσός ο Γαστουναίος τεχνικός που πανηγυρίζει το δεύτερο συνεχόμενο πρωτάθλημα και την δεύτερη σερί του άνοδο μετά τα περσινή χρονιά με τον Πανηλειακό.

Γεωργιόπουλος, Νίκος και Δημήτρης Κολοτούρος υπέγραψαν την πιο χρυσή σελίδα στην ιστορία της Νίκης και ενώ νωρίτερα ο Αντωνόπουλος την κράτησε όρθια αποκρούοντας το πέναλτι του Δημητρόπουλου.

Ατελείωτο γλέντι στήθηκε μετά τη λήξη του ματς στο Τραγανό, με τους ποδοσφαιριστές, το τεχνικό τιμ και την διοίκηση να βρίσκονται στο επίκεντρο των πανηγυρισμών βλέποντας τους κόπους όλης της χρονιάς να ανταμείβονται.

Ανταγωνιστικοί ήταν για μια ακόμα φορά οι Μαυραετοί, που στο τέλος όμως υποκλίθηκαν στην ανωτερότητα και την εμπειρία των «μπλε» αποδεικνύοντας όμως πως η αξία του ηττημένου δίνει μεγαλύτερη δόξα στον νικητή.

Ο αγώνας

Για ένα ακόμα παιχνίδι, η Δόξα μπήκε καλύτερα και στο 7’ έφτασε μια ανάσα από το γκολ όταν ο Γεωργόπουλος ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Δούλο, όμως ο Δημητρόπουλος από τα έντεκα βήματα δεν μπόρεσε να νικήσει τον Αντωνόπουλο που έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ κρατώντας το μηδέν.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό η κεφαλιά του Κολτσίδα πέρασε άουτ και σιγά σιγά η Νίκη άρχισε να κάνει αισθητή την παρουσία της έχοντας ένα σουτ άουτ του Χ. Κολοτούρου στο 17’ και μια καρφωτή κεφαλιά του Γεωργιόπουλου στο 18’ που απομάκρυνε στη γωνία του ο Κανελόπουλος.

Στο 26’ ο Καλογερόπουλος με απευθείας εκτέλεση φάουλ έστειλε την μπάλα πάνω από τα δοκάρια και στο 37΄ο ίδιος παίκτης βρήκε με κάθετη τον Γεωργιόπουλο που με σουτ σημάδεψε την αγκαλιά του Κανελλόπουλου, φάση που επαναλήφθηκε με τους ίδιους πρωταγωνιστές και στο 40’. Στο 43’ η Νίκη έφτασε μια ανάσα από το γκολ όμως ο Γεωργιόπουλος εξ’ επαφής μετά το γύρισμα του Δ. Κολοτούρου έστειλε τη μπάλα ψηλά, με το 0-0 να είναι σκορ ημιχρόνου.

Η επανάληψη ξεκίνησε με γκολ αφού στο 48’ ο Γεωργιόπουλος πήρε το αίμα του πίσω και με ωραία κεφαλιά μετά το φάουλ του Ν. Κολοτούρου έγραψε το 0-1. Στο 56’ η απευθείας εκτέλεση φάουλ του Δημητρόπουλου από πλευράς Δόξας πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια και στο 67’ η Νίκη έφτασε στο 0-2 μετά από φάση διαρκείας. Ο Γεωργιόπουλος έκλεψε από τον Σοφιανόπουλο, έδωσε έτοιμο γκολ στον Δ. Κολοτούρο ο οποίος όμως έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι, στην επαναφορά ο Ν. Κολοτούρος νικήθηκε από τον Κανελλόπουλο, όμως με τρίτη προσπάθεια ο αρχηγός των φιλοξενούμενων την έσπρωξε στα δίχτυα.

Στο 74’ οι γηπεδούχοι μείωσαν σε 2-1 με την κοντινή προβολή του Πυρρή μετά την σέντρα του Παντελή και το γήπεδο πήρε φωτιά η οποία όμως έσβησε γρήγορα αφού στο 85’ ο Δ. Κολοτούρος εκμεταλλεύτηκε την ασυνεννοησία άμυνας και γκολκίπερ και σε κενή εστία διαμόρφωσε το τελικό 1-3 δίνοντας το έναυσμα για να ξεκινήσουν τα πανηγύρια.

Ενδιάμεσα πάντως και συγκεκριμένα στο 78’, η Δόξα φωνάζει έντονα για ένα σπρώξιμο του Κ. Κολοτούρου στον Μηλαδόπουλο μέσα στην περιοχή, με τον διαιτητή Παυλόπουλο να δείχνει «παίζετε», απόφαση που έφερε τη  έκρηξη του Γ. Λαγού ο οποίος αποβλήθηκε από τον πάγκο.

Μικρή διακοπή περίπου τριών λεπτών σημειώθηκε μετά το γκολ της Δόξας, λόγω ρίψης κάποιων καπνογόνων και βεγγαλικών από φιλάθλους των γηπεδούχων στον αγωνιστικό χώρο.

Αυτοί που ξεχώρισαν

Κορυφαίοι για τους πρωταθλητές οι Γεωργιόπουλος, Ν. Κολοτούρος, Κ. Κολοτούρος, Καλογερόπουλος και κομβικός ο Αντωνόπουλος για την απόκρουση του πέναλτι ενώ από τους ηττημένους καλύτεροι οι Πυρρής, Κριμπάς και Γεωργόπουλος.

Οι συνθέσεις

ΔΟΞΑ: Κανελλόπουλος, Παντελής, Σιούλας (65′ Σοφιανόπουλος), Κολτσίδας (50′ Χρυσανθόπουλος), Πυρρής, Σδρόλιας (60′ Μηλαδόπουλος), Δημητρόπουλος, Κριμπάς, Γεωργόπουλος, Μπουρλάκης, Παπαδάτος

ΝΙΚΗ: Αντωνόπουλος, Κ. Κολοτούρος  Χ. Κολοτούρος, Μπελεκούκιας, Γαργαρώνης, Ε. Κολοτούρος, Καλογερόπουλος (87′ Βουρτσάνης), Δούλος (78′ Παπαχριστόπουλος), Δ. Κολοτούρος, Γεωργιόπουλος, Ν. Κολοτούρος (92′ Σαραντούλιας)

Όλη η επικαιρότητα