Ηλεία

Νικολούτσος: «Να κηρυχθεί η περιοχή μας πλημμυρόπληκτη»

Ακούστε το άρθρο

Αίτημα για να κηρυχθεί ο δήμος Πύργου πλημμυρόπληκτη περιοχή διατύπωσε, με δήλωση του στην ΠΑΤΡΙΣ, ο επικεφαλής της παράταξης «Μαζί Μπροστά», Κώστας Νικολούτσος. Ο κ. Νικολούτσος επίσης ζητά να επανεξεταστούν δομές που σχετίζονται με την αντιπλημμυρική θωράκιση της πόλης του Πύργου.

«Την περασμένη Τρίτη στον Πύργο εκδηλώθηκε ένα ισχυρό καιρικό φαινόμενο, μια καταιγίδα διαρκείας με μεγάλα ύψη βροχής, που δημιούργησε σοβαρά προβλήματα στη λειτουργία τα πόλης και της ευρύτερης περιοχής. Προσωπικά ανέμενα από τον δήμο του Πύργου γρηγορότερα αντανακλαστικά, τουλάχιστον στη συλλογή στοιχείων γύρω από τις ζημιές διότι έχουμε την πληροφόρηση πως αρκετές επιχειρήσεις και αρκετά νοικοκυριά έχουν υποστεί ζημιά από το συγκεκριμένο καιρικό φαινόμενο. Σε αυτή την περίπτωση εφόσον τα αιτήματα είναι αρκετά, νομίζω ότι πρέπει να προχωρήσουμε άμεσα και να ζητήσουμε να κηρυχθεί η περιοχή μας πλημμυρόπληκτη γιατί εκτός των άλλων και τις ζημιές που έγιναν σε επιχειρήσεις και κτίρια υπάρχει θέμα και με υποδομές. Και βέβαια έχω την άποψη πως πολλές υποδομές του δήμου Πύργου μετά από την πλημμύρα που καταγράφηκε δεν είναι στην κατάσταση που ήταν πριν. Χρειάζεται σοβαρή  επέμβαση για να δούμε τι ακριβώς πρέπει να πράξουμε».

Ο κ. Νικολούτσος παράλληλα τόνισε πως «Είμαι υποχρεωμένος να εκφράσω και μια ανησυχία για την αντιπλημμυρική θωράκιση του βόρειου τμήματος της πόλης. Μετά την κατασκευή του περιφερειακού δρόμου, εδώ και χρόνια, που οδηγεί στην Αρχαία Ολυμπία ξέρουμε πλέον πως το συγκεκριμένο μέρος της πόλης του Πύργου αποστραγγίζεται μονάχα μέσω δυο σημείων εκτροπής. Το ένα βρίσκεται δίπλα από το σούπερ μάρκετ Βασιλόπουλος και το άλλο στην περιοχή Βιδιάς-Μούτελης. Αυτό πριν μερικά χρόνια έδωσε οριακά αποτελέσματα, τότε που είχαμε και την μεγάλη ζημιά στο νοσοκομείο του Πύργου. Κατά την γνώμη μου απαιτείται άμεσα, σε πρώτη φάση, υδρολογική μελέτη για να δούμε τα σημεία που η πλημμυρική παροχή μπορεί να δημιουργήσει πολύ σημαντικά προβλήματα στην πόλη. Θεωρώ πως σε μια πόλη που έχει υποφέρει τόσα πολλά από φυσικές καταστροφές πυρκαγιές, σεισμούς, πλημμύρες, η δική μας στάση πρέπει να είναι στάση εγρήγορσης και προετοιμασίας για ενδεχόμενα τα οποία έχουν επανειλημμένα δείξει το άγριο πρόσωπο τους στον τόπο».

Όλη η επικαιρότητα