Ηλεία

Νίκος Δαμασκόπουλος: Πρώτος στην σχολή Ανθυποπυραγών στην Αθήνα

Ακούστε το άρθρο

Και επίσημα στη σχολή των ονείρων του!..

Κατακλυσμένος από χαρά υποδέχθηκε την ανακοίνωση των βάσεων ο Νικόλαος Δαμασκόπουλος, που προ δυο μηνών και με το πέρας των Πανελλαδικών Εξετάσεων κατάφερε να συγκεντρώσει την υψηλότερη βαθμολογία πανελλαδικά με 19.554 μόρια, «σφραγίζοντας» και επίσημα την είσοδό του στη σχολή των «ονείρων» του, στη σχολή Ανθυποπυραγών στην Αθήνα, έχοντας ως βασικό του στόχο να γίνεται πάντα καλύτερος και να επιτυγχάνει σε καθετί που καταπιάνεται.

Μπορεί η συγκλονιστική αυτή βαθμολογία των 19.554 μορίων στατιστικά να σιγούρευε την είσοδό του στη σχολή που επιθυμούσε, ωστόσο όπως τόνισε αποκλειστικά στην εφημ. «Πατρίς» ο αριστούχος μαθητής «η τελική επιβεβαίωση φέρνει χαρμόσυνα συναισθήματα». Χαρακτήρισε τη φετινή χρονιά ιδιαίτερα απαιτητική, χωρίς ωστόσο να θεωρεί πως ήταν κάτι ακατόρθωτο για όλους. «Μπορούν όλοι να κατακτήσουν κάθε κορυφή αν καταβάλλουν την κατάλληλη προσπάθεια, ωστόσο όσοι διαβάζουν περισσότερο ξεχωρίζουν», υπογράμμισε.

Για πολλά παιδιά το ζήτημα Πανελλαδικές Εξετάσεις αποτελεί ένα «εμπόδιο», αφού πολλές φορές αναγκάζονται να θυσιάσουν κάποιες δραστηριότητες της καθημερινότητάς τους. «Πράγματα σημαντικά για μένα προλάβαινα να τα κάνω.

Φυσικά είχα και τις εξόδους μου, αλλά όταν θέτεις κάποιους στόχους και είσαι αφοσιωμένος δε θα πρέπει να σε πειράζουν μικρά πράγματα. Η διασκέδαση περνά σε δεύτερη μοίρα», δήλωσε συγκεκριμένα ο Νίκος Δαμασκόπουλος για όσα έπρεπε να «χάσει».

Ωστόσο, επιχειρήσαμε να μπούμε και στις σκέψεις του, θέλοντας να γνωρίσουμε όσα έχει σκεφτεί για τη σχολή του και για τον ίδιο του τον εαυτό σε μερικά χρόνια.

Εστιάζοντας στη σχολή του είπε πως δεν είναι άνθρωπος με μεγάλες απαιτήσεις και είναι ενθουσιασμένος με τη νέα σελίδα που ανοίγει μπροστά του, εκτιμώντας πως θα πάει καλά και θα είναι κάτι που θα τον καλύψει πλήρως.

Όσον αφορά την κατάσταση του σε μερικά χρόνια, επιθυμεί να έχει ολοκληρώσει με επιτυχία τις σπουδές του, ενώ θέλει να πετύχει τη βελτίωσή του ικανοποιώντας βραχυπρόθεσμους και όχι μακροπρόθεσμους στόχους.

Για το αν κάποιο πρόσωπο στάθηκε αφορμή να επιλέξει τη συγκεκριμένη σχολή, ο Νίκος Δαμασκόπουλος υποστήριξε πως ήταν αποκλειστικά δική του επιλογή, ωστόσο η εικόνα που είχε από τον πυροσβέστη πατέρα του και το δέσιμο των υπαλλήλων που έβλεπε σε κάθε επίσκεψή του στην υπηρεσία, ίσως είχαν ένα σημαντικό μερίδιο ευθύνης στην τελική επιλογή του.

Κλείνοντας, δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την οικογένειά του και τους καθηγητές του φροντιστηρίου «Άνοδος» για τη συνεισφορά τους και τη στήριξή τους όλο αυτό το διάστημα.

Όλη η επικαιρότητα