Συνεντεύξεις

Νίκος Διαμαντόπουλος: «Μακάρι η πατρίδα να μην έδιωχνε τα παιδιά της»

Ακούστε το άρθρο

Ο Νικόλαος Διαμαντόπουλος γεννήθηκε το 1984 (33 ετών) και είναι γέννημα θρέμμα Αμαλιαδίτης. Γιος του Διονυσίου Διαμαντόπουλου (ή «Ματσόλα») από την Αμαλιάδα και της Ελένης Μπερούκα από το Χάβαρι, ενώ έχει έναν μικρότερο αδερφό, τον Λάμπρο.

     Είναι πτυχιούχος επικοινωνιολόγος και υποδιευθυντής του Τεχνολογικού Ελληνορωσικού Ι.ΙΕΚ. Υπήρξε πολιτικός αρθρογράφος και γνωμικογράφος εφημερίδων, καθώς και παρουσιαστής τηλεοπτικών εκπομπών.

Έχει αναπτύξει δραστηριότητα στα κοινά σε επίπεδο νεολαίας, διατελώντας μεταξύ άλλων, πρόεδρος Μαθητικών Συμβουλίων και του Δημοτικού Συμβουλίου Νέων. Υπήρξε υπεύθυνος πολιτιστικών διοργανώσεων Νεολαίας.

     Στις Δημοτικές εκλογές του 2014, τέθηκε Επικεφαλής της νεανικής Ανεξαρτησίας, λαμβάνοντας την 3η θέση, στον Δήμο Ήλιδας.

     Ακόμη, έχει γράψει τους στίχους για τους ύμνους, των αθλητικών ομάδων Κόροιβος, Αστέρας Αμαλιάδας και Α.Ο. Χαβαρίου.

Το κείμενο της συνέντευξης έχει ως ακολούθως:

– Ποιες είναι οι φιλοδοξίες για έναν άνθρωπο που βρέθηκε επικεφαλής μιας δημοτικής παράταξης, σε νεαρή ηλικία;

Οι προσωπικές μου φιλοδοξίες, έχουν εκπληρωθεί και με το παραπάνω, ευχαριστώντας τον Θεό. Η συμμετοχή μου στα δημοτικά πράγματα την περίοδο που διανύουμε, δεν είναι για ‘μένα… μια αρχή, αλλά ένα τέλος. «Τέλος» για την πολιτική μου συμμετοχή, από τα μαθητικά και νεανικά χρόνια που ταυτίστηκε με τη γενιά μου. Αλλά και μια «αρχή» για τις ιδέες τις Ανεξαρτησίας, που θα δικαιωθούν στο πέρασμα του χρόνου και κυριαρχικά… σε κάθε ανεξάρτητη συνείδηση. Είναι πεποίθησή μου ότι, η ΑΝΕΞΑΡΤΗΣΙΑ είναι μια δύναμη από το μέλλον! Και πέρα από τη «φιλοδοξία», πιο σημαντική είναι η ψυχική μας υγεία, η οποία σημειωτέον και ξεφεύγοντας λίγο από την πολιτική, βρίσκεται στην πνευματικότητα και όχι στην κοσμικότητα.                                                

 

– Γιατί πιστεύεις ότι υπάρχει η αίσθηση πως οι νέοι στις μέρες μας, δεν ασχολούνται με την πολιτική;

Γνώμη μου είναι πως οι νέοι ασχολούνται με την πολιτική, αρκετά. Το πρόβλημα όμως είναι, ότι αυτό που παρουσιάζεται ως πολιτική, δεν είναι Πολιτική. Το ερώτημά σας, είναι καίριο και σας ευχαριστώ που το απευθύνετε σε ‘μένα. Διότι, ως Επικεφαλής της Ανεξαρτησίας, μπορώ να σας πω ότι εμείς δημιουργήσαμε το πιο νεανικό αυτοδιοικητικό σχήμα στην Ελλάδα, με τα πιο πολλά παιδιά… είτε άνεργα είτε του μεροκάματου, κατήλθαμε στις εκλογές και μάλιστα χωρίς καμία στήριξη, ο λαός μάς έδωσε την (3η) τρίτη θέση και κατά την διάρκεια της θητείας μας, προσπαθούμε με τον σχεδιασμό και την στρατηγική, τις ιδέες και προτάσεις μας, να ανταποδώσουμε αυτή την τιμή, ανοίγοντας δρόμους προοπτικής για την Αμαλιάδα, την Ήλιδα αλλά και ολόκληρη την Ηλεία. Να σημειώσουμε επίσης ότι ο νέος σήμερα, ψάχνει ένα μεροκάματο, αγωνίζεται και διεκδικεί την επιβίωσή του, σε μια πολιτεία που έχει αναγάγει την πολιτική, σε πολυτέλεια διάφορων ελίτ.

– Τι θα συμβούλευες τους συνομηλίκους σου, τους ανθρώπους της γενιάς σου, τον μικρότερο αδερφό σου για παράδειγμα, για μια ενδεχόμενη ενασχόληση με τα πολιτικά πράγματα;

Μπορεί να ακούγεται απλή η ερώτηση, αλλά οφείλω να πω ότι… μου βάζετε δύσκολα κύριε Ζαφειρίου. Η αλήθεια είναι πως δεν μπορώ να συμβουλεύσω για κάτι τέτοιο άλλους, διότι ακόμη δεν έχω καταλήξει για τον εαυτό μου. Εδώ… εγώ που από παιδί μ’ ενδιέφεραν τα κοινά και έρχονται στιγμές που λέω… «Παναγία μου πού πήγα κι έμπλεξα;». Θεωρώ πως ο καθένας, είναι καλό, να ασχολείται με αυτό που τον εμπνέει και για το οποίο έχει πάθος. Να κάνει δηλαδή κάθε άνθρωπος, εκείνο που λέει η καρδιά του. Όσο για τον αδερφό μου, δεν έχει σχέση με αυτά τα πράγματα. Εγώ έχω την «τρέλα» μου με την πολιτική, εκείνος με το μπιλιάρδο. Ο αθλητισμός άλλωστε, όταν είναι υγιής, είναι πολύ καλύτερος, από τα σημαδεμένα παιχνίδια… της πολιτικής.

– Και αντιστοίχως για την παραμονή των νέων στον τόπο και τη χώρα μας;

Στο ίδιο πλαίσιο και ανάλογα με το «μέσα» του καθενός, θα τους έλεγα… να αναζητήσουν τη δική τους ευκαιρία, ανεξαρτήτως συνόρων. Μακάρι αυτή η πατρίδα, να μην έδιωχνε τα παιδιά της. Αλλά η Ελλάδα μόνο πίκρα και απογοήτευση… κερνά τους ανθρώπους της.

– Ποιοι είναι οι στόχοι και προτεραιότητες, στα πλαίσια της Ανεξαρτησίας, της οποίας ηγείστε; 

Η αξιοπρέπεια για τον κάθε άνθρωπο, η καθημερινότητα των πολιτών, η βελτίωση της ζωής των ανθρώπων, υγεία και ασφάλεια. Η αξιοκρατία και οι ευκαιρίες για όλους και ιδίως για τη νέα γενιά, το να εισακούγονται οι ανάγκες των πολιτών και της κοινωνίας. Και βέβαια ο στρατηγικός σχεδιασμός προοπτικής. Η Αρχαία Ήλιδα, σε σχέση με τον πολιτισμικό άξονα «Ήλιδα – Ολυμπία – Ηλεία» και η θάλασσα με την παραλιακή της ζώνη. Κλείνοντας…, η ηθική στην πολιτική.

– Αν υποθέσουμε πως η γενιά των τριαντάρηδων, αναλάμβανε τις τύχες τόσο της αυτοδιοίκησης όσο και της κεντρικής πολιτικής σκηνής, πιστεύεις πως τα πράγματα θα ήσαν καλύτερα;

Δε νομίζω ότι είναι μόνο θέμα ηλικίας, αλλά ιδεών και κατά βάση νοοτροπιών. Η αλήθεια είναι ότι πιστεύω στη γενιά μου. Βρίσκομαι σε πολιτικές συγκεντρώσεις των παιδιών της Ανεξαρτησίας και σας μιλάω ειλικρινά, είναι στιγμές που νιώθω -πολιτικά- μια αίσθηση κατωτερότητας, όσον αφορά τον εαυτό μου. Οι ιδέες τους, οι προτάσεις τους, με συγκλονίζουν. Είναι σαν ένα πολιτικό «βάρος» που δεν μπορώ να σηκώσω. Αλλά εκεί… βλέπω και την ελπίδα!

Όλη η επικαιρότητα