ΕΠΣ Ηλείας

Νίκος Γκρίλλας (Προπονητής Ενιπέα Λαντζοίου): «Η επιτυχία της ομάδας είναι προϊόν συλλογικής προσπάθειας»

Ακούστε το άρθρο

Αντικείμενο συζήτησης  στα διάφορα ποδοσφαιρικά στέκια, όχι μόνο για την μεγάλη νίκη που έκανε στο γήπεδο  Κουρτεσίου επί του τοπικού ΑΠΟΚ, αλλά πολύ περισσότερο για την  ιστορική νίκη που τον έφερε  για πρώτη φορά στην ιστορία του στα πλει – οφ της Α1 κατηγορίας,   έγιναν χθες, ο Ενιπέας Λατζοίου και ο έμπειρος τεχνικός του Νίκος Γκρίλλας! Καθώς με  βάση τα  αποτελέσματα της 29ης αγωνιστικής, ο Ενιπέας, έχοντας  και το ερχόμενο Σάββατο στην έδρα  του  την «ουραγό» Α.Ε. Πηνείας , καταλαμβάνει την 4η προνομιούχο θέση, παίζοντας στα πλει – οφ κόντρα στην πρωτοπόρο Νίκη Τραγανού με μειονέκτημα όμως έδρας!   Σήμερα  λοιπόν καλεσμένος  στην «Πατρίς σπορ»,  είναι  ο προπονητής της 29ης  αγωνιστικής, Νίκος  Γκρίλλας, ο οποίος απαντά   στις ερωτήσεις  μας !

Για  την πορεία του  Ενιπέα στην φετινή Α1:

«Ομολογουμένως ήταν μια πολύ καλή χρονιά, καθώς η ομάδα πέτυχε τους στόχους που είχε θέση από την αρχή,  με την είσοδο μας στα πλει – οφ ανόδου ως τέταρτοι, ενώ  θα μπορούσαμε ακόμα και την  δεύτερη θέση, αν η τύχη δεν μας γύριζε πλάτη… σε κάποια ματς! Όμως και έτσι τα καταφέραμε, έχοντας όμως πολύ άγχος σε κάθε ματς λόγω του ότι κάθε φορά κυνηγούσαμε το αποτέλεσμα, και ξέρεται τη σημαίνει αυτό! Άλλωστε είμαστε αήττητοι από το ματς του α΄ γύρου στη Γαστούνη με το Τραγανό, έχοντας  παράπονα  στο ματς αυτό από τη διαιτησία!»

Για τη μεγάλη νίκη το Σάββατο στο Κουρτέσι:

«Διεξήχθη ένα πολύ όμορφο ματς, σε άκρως ποδοσφαιρική ατμόσφαιρα, κάτι που είναι και το βασικό. Εμείς έχοντας και πάλι πολύ άγχος αφού θέλαμε νίκη και μόνο νίκη, αξίζαμε αυτή τη νίκη, και εδώ που φτάσαμε σίγουρα  θα ήταν κρίμα να μην μπούμε στα πλει – οφ ανόδου! Ήταν πάντως μια ιστορική νίκη και μια ιστορική στιγμή για τον Ενιπέα και τους ανθρώπους του, φτάνοντας για πρώτη φορά στην ιστορία της η ομάδα  στα πλει – οφ ανόδου!».

Που κατά τη γνώμη σας οφείλεται η φετινή  ανάκαμψη του Ενιπέα και ποια θα είναι η συνέχεια:

« Στο τρίπτυχο, διοίκηση, ποδοσφαιριστές , τεχνική ηγεσία, και  την αρμονική συνεργασία τους!  Δηλ. μιλάμε για μια συλλογική προσπάθεια, καθώς  ο Ενιπέας , είναι από τις λίγες ομάδες που λειτουργεί ως μια  οικογένεια!  Όσο  για τη συνέχεια , το βασικότερο είναι ότι θα παίξουμε χωρίς άγχος , για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα, καθώς ο αρχικός μας στόχος έχει επιτευχθεί».

Για την αναμέτρηση της  ομάδας στα πλει – οφ με τη Νίκη Τραγανού:

«Στόχος της ομάδας μας ήταν εξαρχής να έχουμε μια καλή παρουσία, κάνοντας ταμείο… στο τέλος! Χωρίς βέβαια αυτό να σημαίνει ότι  εδώ που φτάσαμε θα πούμε  όχι!  Παίζοντας όπως προανέφερα πλέον χωρίς άγχος, θα προσπαθήσουμε να αποδείξουμε ότι δίκαια φτάσαμε στα πλει – οφ ανόδου! Άλλωστε δεν έχουμε να χάσουμε τίποτα, και ας μην ξεχνάτε,  ότι τα πλει – οφ δεν έχουν καμία σχέση με την κανονική περίοδο του πρωταθλήματος! Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν σεβόμαστε την δίκαια πρωτοπόρο της Α1, Νίκη Τραγανού! Μια πλήρης ομάδα με έμπειρο ρόστερ, που  θέλει πολύ την άνοδο! Εύχομαι και πιστεύω να γίνουν καλά ματς, νικητής να είναι το ποδόσφαιρο, και πρωταγωνιστές … οι παίκτες!».

Όλη η επικαιρότητα