Ομογένεια

Νίκος Παπαναστασίου: Ο Έλληνας ήρωας του Ράσελ Κρόου

nick_pappas_b.jpg
Ακούστε το άρθρο

Η ομάδα South Sudney Rabbitohs του Ράσελ Κρόου, με πρόεδρο τον ομογενή Νίκο Παπαναστασίου κατάφερε να αποκτήσει τον πρώτο πρωτάθλημα της χθες, μετά από 43 χρόνια. Λίγο πριν τον τελικό που χάρισε τον πολυπόθητο τίτλο στην ομάδα, ο Κρόου εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του για τον φίλο του Νικ και τον χαρακτήρισε «“ήρωα του».

«Ο κάθε άνθρωπος έχει τον ήρωά του. Ο δικός μου ήρωας είναι ένας σύγχρονος Έλληνας. Είναι ο Νικ Πάππας» δήλωσε ο Ράσελ Κρόου για τον φίλο του ομογενή δικηγόρο, ο οποίος κατάφερε μέσα σε λίγα χρόνια να κάνει την ομάδα και πάλι πρωταθλήτρια Αυστραλίας.

Ο Χολιγουντιανός ηθοποιός αγόρασε την ομάδα το 2006, επέλεξε τον Νικ, ο οποίος βοήθησε στο να επανέλθει η South Sudney Rabbitohs στις κορυφαίες ομάδες της Αυστραλίας.

«Η ομάδα ήταν και είναι η πιο δημοφιλής στην Αυστραλία, διότι σε αυτή έπαιζαν πολλοί Αβορίγινες αλλά και μετανάστες από την Ελλάδα, την Ιταλία και τον Λίβανο. Είναι η ομάδα που έχει δεσμούς με την εργατική τάξη και για πολλούς από τους μετανάστες εκπροσωπεί την καινούργια τους ζωή στην Αυστραλία. Ακόμα κι η γιαγιά μου, με το μαύρο τσεμπέρι, ζητούσε να μάθει τι έκαναν οι Ραμπίτος…» δηλώνει ο Νικ.

Οι γονείς του Νικ Πάπαναστασίου κατάγονται από το Καστελόριζο. Εκτός από πρόεδρος της ομάδας Ραμπίτος, είναι και νομικός σύμβουλος της Αρχιεπισκοπής Αυστραλίας, καθώς και γραμματέας του Αρχιεπισκοπικού Συμβουλίου. Παράλληλα, είναι πρόεδρος του μεγαλύτερου αυστραλιανού μουσείου, του φημισμένου The Powerhouse Museum του Σίδνεϊ. Έχει γράψει τέσσερα βιβλία, από τα οποία τα τρία είναι αφιερωμένα στο νησί του, το Καστελόριζο.

 
 
Πηγή: ellines.com

Όλη η επικαιρότητα