Νίκος Παππάς: Άνοιγμα σε ΠΑΣΟΚ για το εργασιακό

Έμμεσο άνοιγμα στο ΠΑΣΟΚ για συγκλίσεις επί ζητημάτων του εργασιακού έκανε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκος Παππάς, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Ηλεία, απαντώντας σε ερώτηση της εφ. «Πατρίς» για το ποιες δυνάμεις θεωρεί προοδευτικές, σχολιάζοντας τη στάση του ΠΑΣΟΚ αλλά και την κυβερνητική συμμαχία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

«Το ΠΑΣΟΚ ήταν όλα τα προηγούμενα χρόνια ο κεντρικός εκφραστής των προοδευτικών δυνάμεων, η πλειοψηφούσα δύναμη της Κεντροαριστεράς. Κατά τη γνώμη μας, αυτό σταμάτησε γιατί έκανε επιλογές που δεν έπρεπε να τις κάνει. Σε αυτόν τον χώρο, όμως, υπάρχουν άνθρωποι προοδευτικοί, όπως υπάρχουν κι αυτοί που πιστεύουν ότι η προοπτική είναι η συνεργασία με τη Δεξιά του Κ. Μητσοτάκη και η ακροδεξιά του Άδ. Γεωργιάδη» ανέφερε ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής και έθεσε τα πολιτικά διλήμματα που καθορίζουν και την ιδεολογική ταυτότητα ενός κόμματος.

«Οι συλλογικές διαπραγματεύσεις, η αύξηση κατώτατου μισθού, η ανάπτυξη της πρωτοβάθμιας Υγείας είναι διλήμματα που κατανέμουν τις δυνάμεις στο πολιτικό φάσμα. Αν κάποιος αυτά τα καταψηφίζει και λέει ότι δεν πρέπει να δοθεί κοινωνικό μέρισμα στο τέλος του 2018, πιστεύει ότι πρέπει να γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο, η πολιτική επιστήμη τον κατατάσσει στη δεξιότατη Δεξιά. Αν το πασπαλίσεις και με ρητορεία τύπου “oι λαθρομετανάστες έχουν καταλάβει τις πόλεις”, εχεις το απόλυτο περίγραμμα αυτού που λέμε Ακροδεξιά», τόνισε ο κ. Παππάς και στη συνέχεια σχολίασε τη συγκυβέρνηση με τους ΑΝΕΛ.

«Είναι διαφορετικής φύσης και προέλευσης από εμάς, όμως έχουν υπηρετήσει μια κυβερνητική συμμαχία με μεγάλες προοδευτικές τομές. Οι διαφορετικές θέσεις σε κάποια ζητήματα δεν αποτέλεσαν εμπόδιο, και μάλιστα κάποιες σοβαρές τομές, όπως το ΚΕΑ, δεν ψηφίστηκαν από κόμματα που θα ήθελαν να λογίζονται ως προοδευτικά. Οι ΑΝΕΛ έχουν βάλει πλάτη για να τέτοιες προοδευτικές τομές. Ένας συντηρητικός πολίτης μπορεί να μην το λέει αριστερό αλλά δίκαιο. Ένας συντηρητικός πρέπει να ανέχεται να βλέπει τον διπλανό του να πεινάει;» σημείωσε.