Κόσμος

Νομίζεις ότι έχεις αρκετό χρόνο με τους δικούς σου; Η ισπανική διαφήμιση που θα σε ταρακουνήσει!

Ακούστε το άρθρο

Η ζωή είναι πολύ σύντομη και όσο πιο νωρίς το καταλάβουμε, τόσο το καλύτερο!

Αυτό είναι το θέμα της ισπανικής χριστουγεννιάτικης διαφήμισης που τις τελευταίες ημέρες κάνει τον γύρο του διαδικτύου και έχει συγκινήσει τους πάντες. Ήδη στο Youtube μετράει περισσότερες από 12 εκατομμύρια προβολές.

Για τη διαφημιστική καμπάνια με τίτλο «Tenemos Que Vernos Más», δηλαδή «Πρέπει να βλέπουμε περισσότερο ο ένας τον άλλον», συνεργάστηκαν το διαφημιστικό πρακτορείο Leo Burnett Madrid και το brand Ruavieja.

4,5 λεπτά είναι αρκετά για τονιστεί η αξία των προσωπικών αλληλεπιδράσεων σε έναν κόσμο που η τεχνολογία έχει εισβάλλει σαν εχθρός. Σπαταλάμε τόσες πολλές ώρες στο κινητό, το laptop και το tablet που χάνουμε την κοινωνική επαφή με τους ανθρώπους.

Πρωταγωνιστές είναι δύο φίλοι, δύο αδελφές και μία μητέρα με τον γιο της. Ένας άνδρας κάθεται απέναντί τους, τους ρωτάει πόσο συχνά βλέπονται και πόσο σημαντικός είναι ο ένας για τον άλλον.

Στη συνέχεια, ο ερευνητής χρησιμοποιεί έναν αλγόριθμο που βασίζεται στον χρόνο που οι πρωταγωνιστές δήλωσαν ότι ξοδεύουν μαζί και παράγοντες όπως η ηλικία και το προσδόκιμο ζωής, για να μπορέσει να προβλέψει πόσος ακόμη χρόνος τους απομένει να περάσουν μαζί.

Λίγο creepy, το λες.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, αυτός ο χρόνος είναι δραματικά λίγος! Ή καθόλου αναμενόμενα πολύς.

Ο αλγόριθμος της καμπάνιας και τα στατιστικά στοιχεία που εμφανίζονται σε όλη τη διαφήμιση βασίζονται σε δεδομένα από το Εθνικό Ινστιτούτο Στατιστικής στην Ισπανία, το Γραφείο Διαδραστικής Διαφήμισης και διάφορες βιομηχανικές μελέτες σχετικά με τη χρήση της τεχνολογίας.

Μιας και διανύουμε λοιπόν τις γιορτές των Χριστουγέννων που είναι περισσότερο οικογενειακές, αυτό το βίντεο είναι μια καλή υπενθυμίση για να θέσουμε πιο σωστά τις προτεραιότητες μας.

Πηγή: neopolis.gr

Όλη η επικαιρότητα