Νόμος 2413/96,ΦΕΚ Α.124/96

Δεν χρειάστηκαν  προγραμματισμοί, μελέτες, παραστάσεις, αποστάσεις, ερωτήσεις, επερωτήσεις, αποφάσεις ,κινητοποιήσεις, διαμαρτυρίες, αλλά ούτε και μεσολαβήσεις  τοπαρχών, αρχών, θεσμικών και εξωθεσμικών, παραγόντων και κομματικών, κομματαρχών και λοιπών τέλος πάντων  ψηφοθήρων και κάθε είδους ρουσφετολόγων  και ταξιαρχών.
Η απόφαση ελήφθη  στην πρωτεύουσα, στο Γραφείο του Υπουργού Παιδείας, ο οποίος με εντολή του κουμπάρου του πρωθυπουργού , του επονομαζόμενου και καταλληλότερου, το έτος 2005, και προέβλεπε την ίδρυση και άμεση λειτουργία του  Διεθνούς Πανεπιστημίου στα προάστια της Θεσσαλονίκης, με αντικείμενο σπουδών ,κατά βάση την Ελληνική Φιλοσοφία ,αλλά και άλλες θεωρητικές κυρίως επιστήμες.
Εξεπλάγησαν όλοι οι τοπικοί της εξουσίας και των Θεσμών κρατικών και ιδιωτικών, ταυτόχρονα  όμως  χάρηκαν, ευχαριστήθηκαν και απέστειλαν τηλεγραφήματα μηνύματα και ευχαριστίες κάθε είδους , προς τους μεγάλους ευεργέτες, Υπουργό και Πρωθυπουργό ,αλλά και προς ενδιάμεσους κομματικούς, οι οποίοι επεδίωξαν να εκμεταλλευτούν την περίπτωση για εγγραφή παρακαταθηκών ψήφων.
Όπως βλέπετε οι καλές δουλειές γίνονται χωρίς θορύβους ,στα υψηλά γραφεία ,από τα υψηλά  πολιτικά πρόσωπα, κυρίως αυτά της εκτελεστικής εξουσίας, που για 18 ολόκληρα χρόνια αγνοούν επιδεικτικά, δεν αγνοούν βέβαια, αλλά παριστάνουν τους ανήξερους, για τον νόμο 2413/96, άρθρα 32 και 33 ,ΦΕΚ. Α. 124/96, περί της ίδρυσης  του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελληνικών Σπουδών της Αρχαίας Ολυμπίας, το οποίο φυσικά ουδέποτε λειτούργησαν.
Προτίμησαν να παροπλίσουν και να διαγράψουν ουσιαστικά το  Πανεπιστήμιο του παραπάνω νόμου, την επιθυμία των αειμνήστων Α. Παπανδρέου και Ιωάννη Λάτση για τους ελάχιστους που γνωρίζουν και να ιδρύσουν παρόμοιο πανεπιστήμιο στην Νέα Μηχανιώνα, φυσικά καλώς  πράττοντας, αλλά πρώτα θα  έπρεπε να τιμήσουν την υπογραφή των προηγούμενων συναδέλφων τους και την επιθυμία των προαναφερθέντων  ηγετών  της πολιτικής και της επιχειρηματικότητας , Παπανδρέου και Λάτση.
Βέβαια μάλλον άκαιρα μπορεί να πει κανείς ανακινείται από την στήλη το ζήτημα, αφού πέρασαν τόσα χρόνια, ξεχάστηκαν οι υποσχέσεις, ξεθώριασαν οι υπογραφές, άλλαξαν τα δεδομένα, χρεοκοπήσαμε  κιόλας, που λεφτά και μυαλό για Πανεπιστήμια και μάλιστα Διεθνή, ακόμη δε σε ποιο μέρος, στην Αρχαία Ολυμπία  και γιατί;
Άλλωστε δεν το ζήτησε και κανένας, ούτε ο ίδιος ο Δήμος της Αρχαίας Ολυμπίας, η Νομαρχία,  οι Βουλευτές,  η Περιφέρεια, οι λοιποί φορείς, πλην ίσως εξαιρέσεων μεμονωμένων και αξιέπαινων φυσικά ,αλλά τραγικά υποτονικών και άστοχων, χωρίς να ακούγονται και να υπολογίζονται από κανέναν.
Οι κύριοι τοπικοί φορείς εξουσίας, Δήμος και Νομαρχία ,νυν Περιφέρεια, σιωπούν ανεξήγητα και  και μάλλον  αγνοούν  την ύπαρξη του Διεθνούς Πανεπιστημίου, εκτός και αν δεν  κατάλαβαν τι συμβαίνει και τι θα μπορούσε να συμβεί στον τόπο μας, αν λειτουργούσε το Πανεπιστήμιο αυτό ,με φοιτητές στην πλειοψηφία αλλοδαπούς και ουσιαστικά πρεσβευτές της περιοχής και της χώρας μας στον κόσμο.-
Σημείωση: Επαναδημοσίευση  για
τους νέους της Αυτοδιοίκησης και της Περιφέρειας.