Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας Τουρισμός

Νομοσχέδιο ταφόπλακα για τον τουρισμό και τα ενοικιαζόμενα διαμερίσματα

Ακούστε το άρθρο

Ξεκάθαρη θέση για το νέο νομοσχέδιο που δεν τηρεί ίσες αποστάσεις για το τουριστικό προιόν του Μοριά, πήρε με επίσημη ανακοίνωσή της η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΩΝ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΩΝ – ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΥ – ΚΥΘΗΡΩΝ.

Σύμφωνα με τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ .Θεόδωρο Οικονόμου, πραγματοποιήθηκε την 31 Μαΐου 2017,  ύστερα από αίτημα της Ομοσπονδίας, η συνάντηση του προέδρου και του γενικούγραμματέα της Ομοσπονδίας με την αντιπεριφερειάρχη ανάπτυξης και έργωνπεριφέρειας Πελοποννήσου κας Νικολάκου Κ. κατά την οποία τέθηκαν θέματα που απασχολούν τον κλάδο μας στην περιφέρεια Πελοποννήσου και ευρύτερα.

Το βασικότερο θέμα μας όπως τόνισε ήταν το νέο πολυνομοσχέδιο που ουσιαστικά είναι ταφόπλακα για τις επιχειρήσεις μας και αποτελείδυσφήμιση για τον τουρισμό μας. Η κα αντιπεριφεριάρχης εξέφρασε την συμπαράστασή της στο προβλήματα αυτά γενικότερα.

Κυρίως για το θέμα της bnb (βραχυπρόθεσμη αστική μίσθωση κατοικιών) και ανέλαβε την υποχρέωση να το θέσει θέμα στο περιφερειακό συμβούλιο άμεσα και να παρθεί απόφαση υποστηρίζοντας το δίκαιο αίτημα μας για πλήρη απόσυρση του νομοσχεδίου.

Ακόμα την απόφαση αυτή να την προωθήσει  προς αρμόδιους κυβερνητικούς φορείς.

Τέλος λόγω του περιορισμένου χρόνου, αποφασίστηκε να γίνει μια συνάντηση σε σύντομο χρόνο και με τον περιφερειάρχη, για να συζητηθούν τα προβλήματά  μας εκτενέστερα. Η συνάντηση έγινε και παρουσία των κκ. Βαρελά Σωτήριο, Ψυχάρη Κων/νο, υπευθύνων τουρισμού της περιφέρειας, υπογραμμίζει ο κ. Οικονόμου και ο Γενικός Γραμματέας κ. Μιχαλόπουλος.

Όλη η επικαιρότητα