Ηλεία Υγεία

Νοσοκ. Αμαλιάδας: Συνεργείο από την Γερμανία εγκαθιστά από χθες το ψηφιακό ακτινολογικό μηχάνημα – Εντός του έτους ξεκινά η νέα πτέρυγα

Ακούστε το άρθρο

Τέλη Νοεμβρίου με αρχές Δεκεμβρίου αναμένεται να  ξεκινήσει η λειτουργία της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, όπως ανέφερε χθες στην εφ. «Πατρίς» ο αναπληρωτής διοικητής της μονάδας Γιάννης Χουζούρης.

Κατά τη χθεσινή ημέρα ξεκίνησαν οι εργασίες εγκατάστασης του ψηφιακού ακτινολογικού μηχανήματος από εξειδικευμένο συνεργείο Γερμανικής εταιρείας, η οποία θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή.

Την Παρασκευή, επίσης, θα έρθει και το δεύτερο συνεργείο για να ξεκινήσει τις εργασίες τοποθέτησης και του αξονικού τομογράφου, ενώ την ερχόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσει η διαδικασία έκδοσης άδειας λειτουργίας τους από την Ελληνική Εταιρία Ατομικής Ενέργειας (Ε.Ε.Α.Ε.) «Δημόκριτος», που δίνει και την σχετική πιστοποίηση.

«Εκτός από το πρώτο συνεργείο που ήρθε σήμερα (σ.σ. χθες) για το ψηφιακό ακτινολογικό μηχάνημα, και οι άνθρωποι του νοσοκομείου συνεχίζουν τις εργασίες στον ευρύτερο χώρο της νέας πτέρυγας. Οι εργασίες πραγματοποιούνται με ικανοποιητικούς ρυθμούς και θέλω να πω ότι σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμά μας για πλήρη λειτουργία των μηχανημάτων και κατ’ επέκταση της νέας πτέρυγας έχει οριστεί η 1η Ιανουαρίου 2020.

Πιστεύουμε και είναι το πιθανότερο, αυτό να γίνει έναν με ενάμιση μήνα νωρίτερα», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χουζούρης.

Όλη η επικαιρότητα