Νοσοκομείο Αμαλιάδα: Με ταχύτατες διαδικασίες η προμήθεια του αξονικού τομογράφου

Με ταχείς ρυθμούς προχωρούν οι διαδικασίες για την προμήθεια και τοποθέτηση του αξονικού τομογράφου στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας και παράλληλα έγινε γνωστό ότι εξετάζεται από τον δωρητή κ. Ανδρέα Παπαδάκο, να προχωρήσει και στην δωρεά μαστογράφου.

Χθες, βρέθηκε στο Νοσοκομείο ο υπεύθυνος απεικονιστικού της Siemens κ. Δημήτρης Καπατσώρης, ο οποίος κατάγεται από την Αμαλιάδα, και συναντήθηκε με τον κ. Παπαδάκο, τον αν. διοικητή του Νοσοκομείου κ. Ιωάννη Χουζούρη και τον νεοεκλεγέντα Δήμαρχο Ήλιδας κ. Γιάννη Λυμπέρη, συζήτησαν τις λεπτομέρειες της προμήθειας του αξονικού, έγινε αυτοψία στο χώρο που θα γίνει η τοποθέτησή του και συζητήθηκε το θέμα κατάθεσης της προκαταβολής του ποσού από τον κ. Παπαδάκο.

‘Πρότυπη νοσηλευτική μονάδα’

«Όπως σας είπαμε δεν σταματήσαμε πιάνουμε δουλειά, ότι λέγαμε προεκλογικά υποτίθεται ότι ήταν δεσμεύσεις εμείς τα ονομάσαμε ‘Συμβόλαια’ και είναι εδώ ο συμπατριώτης μας και διευθυντής του τμήματος απεικονιστικών μηχανημάτων της Siemens ο κ. Δημήτρης Καπατσώρης, Αμαλιαδίτης, για να δούμε τον χώρο όπου θα τοποθετηθεί ο αξονικός τομογράφος. Είναι εδώ ο φίλος μας ο Ανδρέας Παπαδάκος, ο οποίος υποτίθεται ήταν ‘αέρας κοπανιστός’ για κάποιους προεκλογικά, αλλά είναι αέρας αναπνεύσιμος, κανονικός και είναι έτοιμος να ακούσει την προσφορά της εταιρείας και να δώσει την προκαταβολή, ώστε και εμείς να τηρήσουμε στο ακέραιο το ‘Συμβόλαιο 100 ημερών’ που υπογράψαμε με τον κόσμο της Αμαλιάδας και της περιοχής και να πούμε ότι αρχές Σεπτεμβρίου που θα αναλάβουμε, θα έχουν υλοποιηθεί κάποια από αυτά τα πράγματα, θα έχει ξεκινήσει η αναβάθμιση του Νοσοκομείου και θα έχει ανοίξει ο αγώνας της αυτονομίας του Νοσοκομείου, της δημιουργίας ενός πιλοτικού νοσηλευτικού ιδρύματος πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας κάλυψης, που φιλοδοξούμε να είναι πρότυπο για όλη τη χώρα αυτό το εγχείρημα» ανέφερε ο κ. Λυμπέρης. Από την πλευρά του ο κ. Παπαδάκος σχολίασε: «Ότι λέμε το κάνουμε και προχωράμε. Εγώ δεν λέω λόγια, κάνω μόνο έργα. Επί τη ευκαιρία να ευχαριστήσω όλο τον κόσμο που μας στήριξε και να είναι σίγουροι ότι δεν θα απογοητευθούν από εμένα και τον κ. Λυμπέρη και τους ικανούς συνεργάτες. Ότι είπαμε θα γίνει πραγματικότητα. Και για το Νοσοκομείο θα πάρουμε ότι άλλο μηχάνημα χρειάζεται για την υγεία του κόσμου, γιατί για εμένα αυτό είναι το κυρίαρχο».

Το κλίμα της συνάντησης ήταν εξαιρετικό και όπως είπε χαρακτηριστικά και ο κ. Καπατσώρης, σκοπός είναι η αναβάθμιση: «Σκοπός μας είναι να δώσουμε ότι καλύτερο εξοπλισμό έχουμε, έτσι ώστε να αναβαθμιστεί η ποιότητα υπηρεσιών του Νοσοκομείου, είτε αυτό λέγεται αξονικός τομογράφος, είτε αυτό λέγεται μαστογράφος, είτε οτιδήποτε άλλο. Σκοπός είναι να αναβαθμιστεί το Νοσοκομείο και να προσφέρει υπηρεσίες στους κατοίκους που έχουν πολλή ανάγκη».