Ηλεία

Νοσοκομείο Αμαλιάδας: Δυναμικές αντιδράσεις στο προσκήνιο

Ακούστε το άρθρο

Ο κίνδυνος να μπει λουκέτο στο Νοσοκομείο Αμαλιάδος είναι πάντα υπαρκτός και οι εργαζόμενοι σε αυτό βρίσκονται σε «διαρκή εφημερία». Οι δημόσιες δαπάνες υγείας στην Ελλάδα είναι 5% του ΑΕΠ και το ποσοστό αυτό σηματοδοτεί την κατάρρευση του δημόσιου Τομέα Υγείας και των Δημόσιων Νοσοκομείων. Την Τετάρτη η ΠΟΕΔΗΝ πραγματοποιεί 24ωρη απεργία, που σημαίνει ότι το νοσοκομείο της Αμαλιάδος θα είναι κλειστό.

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία απεργούν  διεκδικώντας μια σειρά αιτημάτων: Δωρεάν δημόσια υγεία και Πρόνοια με εύκολη και καθολική πρόσβαση, επαρκή χρηματοδότηση και στελέχωση των Νοσοκομείων των Πρωτοβάθμιων Μονάδων του ΕΚΑΒ , διασφάλιση όλων των θέσεων των πρώην εργολαβικών εργαζομένων, ένταξη στα ΒΑΕ, ανάκτηση μισθολογικών ασφαλιστικών εργασιακών μνημονιακών απωλειών και μονιμοποίηση Επικουρικών.

Χθες το μεσημέρι στο νοσοκομείο Αμαλιάδος πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση του σωματείου των εργαζομένων. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του σωματείου κ. Βασίλη Μιχαλόπουλο, πρώτο και κυρίαρχο θέμα ήταν το προσχέδιο νόμου που έχει έτοιμο η κυβέρνηση για την ενοποίηση των νοσοκομείων.

«Το νομοσχέδιο αυτό θα φέρει λουκέτο στο νοσοκομείο της Αμαλιάδας.Αυτό πρέπει να το καταλάβουμε όλοι.  Η κυβέρνηση προεκλογικά ήταν μαζί με τους εργαζόμενους και τώρα είναι απέναντί τους, συνεχίζοντας μνημονιακή πολιτική. Ξεκινάμε μια καμπάνια ενημέρωσης των πολιτών της Ηλιδας, προκειμένου να δρομολογήσουμε δυναμικές αντιδράσεις», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Μιχαλόπουλος.

Δεύτερο θέμα ήταν η νέα αξιολόγηση. «Είμαστε υπέρ της αξιολόγησης αλλά  με αντικειμενικά και δίκαια κριτήρια» τόνισε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του σωματείου.

Τρίτο θέμα ήταν  η προετοιμασία της 24ωρης Πανελλαδικής απεργίας την Τετάρτη.

Όλη η επικαιρότητα