Ηλεία

Νοσοκομείο Αμαλιάδας: ‘Στοίχημα’ η νέα πτέρυγα η ευχή στην Πρωτοχρονιάτικη πίτα

Ακούστε το άρθρο

Η λειτουργία της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Αμαλιάδας είναι το ‘στοίχημα’ για το 2017 και ήταν και η ευχή που κυριάρχησε από όλους κατά την διάρκεια της κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας χθες το μεσημέρι στη Νοσηλευτική Μονάδα.

Η ολοκλήρωση του έργου αποτελεί προτεραιότητα για όλους, αφού η λειτουργία της νέας πτέρυγας θα συμβάλλει τα μέγιστα στην ενίσχυση του Νοσοκομείου και στην καλύτερη παροχή υπηρεσιών υγείας.

Η κοπή της πίτας πραγματοποιήθηκε χθες το μεσημέρι, παρουσία του διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας κ. Κώστα Διαμαντόπουλου, του αναπληρωτή διοικητή- υπεύθυνου του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κ. Γιάννη Λέντζα και του Δημάρχου Ήλιδας κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου.

Δίπλα στους εργαζόμενους

Ο πρόεδρος του Σωματείου εργαζομένων του Νοσοκομείου κ. Βασίλης Μιχαλόπουλος στη σύντομη ομιλία του υπογράμμισε ότι το σύστημα υγείας παραπαίει, εξαιτίας των μνημονίων, κατά συνέπεια γιατροί, νοσηλευτές και εργαζόμενοι είναι αυτοί που καλούνται να δώσουν παραπάνω δυνάμεις. Κάλεσε λοιπόν τον κ. Διαμαντόπουλο να είναι δίπλα στους εργαζόμενους και το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας, να δείξει την ευαισθησία του και να είναι σίγουρος ότι οι εργαζόμενοι θα τα καταφέρουν και το Νοσοκομείο Αμαλιάδας, που έχει τη δική του ιστορία στο χώρο της υγείας, θα συνεχίσει να λειτουργεί απρόσκοπτα.

Αισιοδοξία

Ο κ. Διαμαντόπουλος εμφανίστηκε αισιόδοξος και πέρα από τις ευχές εξέφρασε την πεποίθηση ότι το 2017 θα είναι έτος σταθεροποίησης και συγκρότησης του συστήματος υγείας. Αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία που έχει με τον κ. Λέντζα, για την επίλυση των προβλημάτων, υπογράμμισε ότι υπάρχουν δυσκολίες αλλά τόνισε ότι όταν υπάρχει συνεργασία τότε θα υπάρχουν και αποτελέσματα. «Πιστεύω ότι του χρόνου τέτοια εποχή θα έχει ολοκληρωθεί και η πτέρυγα του Νοσοκομείου. Είναι υποχρέωση της διοίκησης να ασχοληθεί και αυτό θα κάνουμε, καθώς θα συμβάλει και τα μέγιστα στη βιωσιμότητα του Νοσοκομείου» είπε χαρακτηριστικά.

 

Στελέχωση

Από την πλευρά του ο κ. Λέντζας επεσήμανε ότι το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας αρχίζει να βρίσκει ένα βηματισμό και αυτό οφείλεται σε όλο το προσωπικό του που καταβάλλει τεράστιες προσπάθειες. «Στόχος μας είναι όσο πιο γρήγορα γίνεται να στελεχώσουμε τα δύο Νοσοκομεία, έτσι ώστε να ατενίζουμε με μεγαλύτερη βεβαιότητα το μέλλον μας και να παρέχουμε καλύτερες υπηρεσίες υγείας. Για εμάς στοίχημα είναι να λειτουργήσει η νέα πτέρυγα» ανέφερε μεταξύ άλλων και ευχαρίστησε και τη δημοτική αρχή για τη συνεργασία της, αλλά και όλο τον κόσμο που εμπιστεύεται το Νοσοκομείο.

Ο κ. Χριστοδουλόπουλος ευχήθηκε να συνεχίσει να λειτουργεί, παρά τις Κασσάνδρες περί του αντιθέτου και όπως τόνισε η λειτουργία του οφείλεται καταρχάς στους εργαζόμενους, που με αυτοθυσία το κρατούν ανοιχτό. Τους ευχαρίστησε όλους και ευχήθηκε του χρόνου η κοπή της πίτας να γίνει στη νέα πτέρυγα.

Την  πίτα ευλόγησε ο εφημέριος π. Νικόλαος Σωτηρόπουλος, ο οποίος έδωσε ευχές και στη συνέχεια το πρώτο κομμάτι έκοψε ο κ. Δημόπουλος για τη νέα πτέρυγα, το δεύτερο ο κ. Λέντζας για όλο το προσωπικό, το τρίτο ο κ. Μιχαλόπουλος για τους ασθενείς και το τέταρτο ο κ. Χριστοδουλόπουλος για τους εργαζόμενους.

Τα δώρα των φλουριών δόθηκαν με κλήρωση, έτσι κέρδισαν από έξι ημέρες ρεπό ο κ. Παναγιώτης Γκιώνης και ο κ. Γεράσιμος Τζανάτος, ενώ σε όλο το προσωπικό θα δοθούν τέσσερις ημέρες ρεπό.

Μαρία Καραμπάτση

Όλη η επικαιρότητα