Ηλεία Υγεία

Νοσοκομείο Αμαλιάδας: «Θα ανακληθεί η απόφαση… οσονούπω επιστρέφει ο παθολόγος»

Ακούστε το άρθρο

Διαβεβαιώσεις περί ανάκλησης της απόφασης μετακίνησης μίας ιατρού παθολόγου για τρεις μήνες, έλαβε ο αν. διοικητής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κ. Γιάννης Λέντζας από την διοίκηση της 6ης ΥΠΕ.

Η απόφαση, την οποία υπογράφει ο αναπληρωτής διοικητής της 6ης ΥΠΕ κ. Δημήτρης Κωστακιώτης, κοινοποιήθηκε στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας την περασμένη Πέμπτη και αφορά στην μετακίνηση μίας ιατρού παθολόγου επιμελήτριας Β’ από το Νοσοκομείο Αμαλιάδας, από την 1η Μαΐου και για τρεις μήνες, στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. Απόφαση η οποία όπως ήταν αναμενόμενο προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων και ζητήθηκε η ανάκλησή της, κάτι που μέχρι χθες το μεσημέρι δεν είχε γίνει.

Θα προκληθεί δυσλειτουργία

Ωστόσο, ο κ. Λέντζας με χθεσινές του δηλώσεις υποστήριξε ότι έχει έρθει ήδη σε επικοινωνία με την διοίκηση της 6ης ΥΠΕ και έλαβε την διαβεβαίωση ότι η συγκεκριμένη απόφαση θα ανακληθεί μέσα στις επόμενες ημέρες.

Όπως είπε και ο ίδιος, έγινε κατανοητό από την 6η ΥΠΕ ότι δεν μπορεί να γίνει η συγκεκριμένη μετακίνηση, καθώς αυτό αυτομάτως θα προκαλέσει έντονο πρόβλημα λειτουργίας στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας, το οποίο θα απομείνει με δύο παθολόγους, ενώ παράλληλα θα προκληθεί πρόβλημα και στο Νοσοκομείο του Πύργου αφού ο διευθυντής παθολογικής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας διενεργεί εφημερίες και στο Νοσοκομείο του Πύργου, κάτι που δεν θα μπορεί να γίνει εάν αποδυναμωθεί η παθολογική του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας.

«Οι ιατροί- παθολόγοι του Νοσοκομείου Αμαλιάδας καλύπτουν εφημερίες και στο Νοσοκομείο του Πύργου και οποιαδήποτε αλλαγή γίνει με μετακίνηση ιατρού προς την Πάτρα, αυτό αυτομάτως θα οδηγήσει σε δυσλειτουργία και το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας και το Νοσοκομείο του Πύργου. Η 6η ΥΠΕ το κατάλαβε αυτό και με ενημέρωσαν ότι η απόφαση θα ανακληθεί, κατά συνέπεια η παθολόγος του Νοσοκομείου της Αμαλιάδας δεν θα μετακινηθεί στην Πάτρα» ανέφερε ο κ. Λέντζας.

Πάντως, υπάρχουν αναρτήσεις στο διαδίκτυο για το συγκεκριμένο θέμα που ‘ρίχνουν λάδι στην φωτιά’ και προκαλούν αντιδράσεις και βέβαια όσο δεν γίνεται η ανάκληση το κλίμα θα είναι τεταμένο.

Όλη η επικαιρότητα