Νοσοκομείο Αμαλιάδας: Βολές κατά της διοίκησης του Γ.Ν. Ηλείας από τον Σύλλογο Εργαζομένων

“Στον αέρα”  για μία ακόμη φορά το εφημεριακό καθεστώς στο Νοσοκομείο της Αμαλιάδας, με τον Σύλλογο εργαζομένων να καταγγέλλει για αδιαλλαξία την διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας για την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί και την μη τήρηση των δεσμεύσεων και των αποφάσεων που είχαν ληφθεί το προηγούμενο διάστημα.

Παρά το γεγονός ότι ζητήθηκε συνδρομή από το Νοσοκομείο του Πύργου, προκειμένου να έχει ανοιχτή εφημερία το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος, δεν υπήρξε ανταπόκριση, αντιθέτως ζητήθηκαν γιατροί από την Αμαλιάδα για να εφημερεύσουν στον Πύργο!

Το Διοικητικό Συμβούλιο εργαζομένων του Νοσοκομείου Αμαλιάδας συνεδρίασε και ασχολήθηκε με τα παραπάνω ζητήματα και με ανακοίνωσή του καταγγέλλει τα κακώς κείμενα και διεκδικεί την αποσύνδεση του Νοσοκομείου Αμαλιάδας από το Νοσοκομείο Πύργου και την απρόσκοπτη, διαρκή και ασφαλή λειτουργία του.

 

Δεν τηρούνται οι δεσμεύσεις

«Για άλλη μια φορά διαπιστώνουμε την δυσχερή θέση που αντιμετωπίζουμε ,καταγγέλλοντας την αδιαλλαξία της διοίκησης του ΓΝ Ηλείας να μην μας συνδράμει εφημεριακά όπως έχει δεσμευτεί και αποφασιστεί την προηγούμενη περίοδο. Συγκεκριμένα με εντολή του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Υγείας  και της  6ης  ΥΠΕ, κατόπιν πιέσεων της επιτροπής φορέων από την Αμαλιάδα, μεταξύ άλλων παρεμβάσεων, διατέθηκε αρχές του Απρίλη ιατρός παθολόγος από την Πάτρα  με σκοπό να βοηθήσει το εφημεριακό πλάνο τα Σαββατοκύριακα. Παράλληλα λόγω και της διασύνδεσης αποφασίστηκε να τηρηθεί επιτακτικά όπως συνδράμουν ιατροί της ΝΜ Αμαλιάδας στην εφημερία του Πύργου έτσι να συνδράμουν και ιατροί της ΝΜ Πύργου σε εμάς. Λόγω του τριημέρου του Αγίου Πνεύματος και της αθρόας προσέλευσης επισκεπτών στην τουριστική περιοχή μας ζητήσαμε για να έχει ανοικτή εφημερία το νοσοκομείο μας, την βοήθεια από Πύργο καρδιολόγου και αναισθησιολόγου. Η απάντηση που πήραμε ήταν αρνητική και αντ’ αυτού ζήτησαν τους δικούς μας ιατρούς ορθοπεδικούς να εφημερεύσουν στον Πύργο τινάζοντας στον αέρα το εφημεριακό πλάνο για άλλη μια φορά» επισημαίνεται στη σχετική ανακοίνωση του Συλλόγου εργαζομένων, που χαιρετίζει ταυτόχρονα την γενναία απόφαση των γιατρών του Νοσοκομείου Αμαλιάδας να συνδράμουν εφημεριακά, υπερβαίνοντας τον εαυτό τους για στηριχθεί η εφημερία.

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου υπενθυμίζει ότι υπάρχουν γιατροί οι οποίοι με αυταπάρνηση κάνουν 10 με 15 ανοιχτές εφημερίες το μήνα για να στηριχθεί το Νοσοκομείο.

 

«Περιφρόνηση»

Αναφορικά με την διοίκηση του Γ.Ν. Ηλείας, ο Σύλλογος αναφέρει:  «Η διοίκηση του ΓΝ Ηλείας, απομονωμένη και σε δυσμένεια από το Υπουργείο Υγείας απαξιώνει πλήρως και περιφρονεί όλους εμάς μέχρι και τον αναπληρωτή διοικητή με πρόσφατο περιστατικό την διεξαγωγή διοικητικού συμβουλίου σκόπιμα χωρίς παρουσία εκπροσώπου από την μονάδα μας.  Παράλληλα ο κύριος Διοικητής (σε άλλα λαλίστατος)παρακολουθεί άφωνος τον ένα γιατρό μετά τον άλλο να εγκαταλείπουν το Νοσοκομείο του Πύργου. Γιατί άραγε;  Κάτω από ποιες συνθήκες αναγκάζονται οι ιατροί να φύγουν; Πέρα όμως  από όλα αυτά, στην Αμαλιάδα, μέσω πειθαρχικών διώξεων επιμένει να παρεμβαίνει σε ιατρούς και προσωπικό της μονάδας μας με σκοπό να κάμψει το φρόνημα  ,την ψυχολογία, και να διασπείρει την διχόνοια και την εσωστρέφεια. Απέναντι στις γνωστές πλέον τακτικές του είναι απαραίτητη η συνοχή, η αποφασιστικότητα όλων μας  και ο στόχος μας  η διατήρηση των ανοικτών εφημερίων».

Με δεδομένο ότι βρισκόμαστε σε προεκλογική περίοδο, ο Σύλλογος εργαζομένων καλεί τις Νομαρχιακές Επιτροπές των τεσσάρων μεγαλύτερων κομμάτων να παρουσιάσουν τις θέσεις τους για το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας για τη νέα περίοδο. Παράλληλα, ενεργοποιείται άμεσα η επιτροπή φορέων για την διάσωση του Νοσοκομείου Αμαλιάδας και με την συμμετοχή της νέας δημοτικής αρχής Σύλλογος και φορείς διεκδικούν την αποσύνδεση του Νοσοκομείου Αμαλιάδας από το Νοσοκομείο του Πύργου και την απρόσκοπτη, συνεχή λειτουργία του.

Και φυσικά… ο αγώνας συνεχίζεται…