Ηλεία

Νοσοκομείο Αμαλιάδας: Υπογράφεται η προγραμματική για τη νέα πτέρυγα

Ακούστε το άρθρο

Ένα βήμα πριν την υπογραφή της προγραμματικής σύμβασης για τη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, βρίσκονται η διοίκηση της Νοσηλευτικής Μονάδας και ο δήμος Ήλιδας, καθώς υπεγράφη ήδη από το Υπουργείο Υγείας.

Αυτό έγινε γνωστό χθες, κατά την διάρκεια της συνάντησης που είχαν ο νέος αν. διοικητής του Νοσοκομείου Γιάννης Χουζούρης με τον Δήμαρχο Ήλιδας Χρήστο Χριστοδουλόπουλος και την Επιτροπή Διάσωσης του Νοσοκομείου με επικεφαλής τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αμαλιάδας Κώστα Τσαούση και το μέλος της επιτροπής εκ μέρους του δήμου, τον διευθυντή της Ορθοπαιδικής κλινικής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας και μέλος της Ένωσης γιατρών Κώστα Καραΐνδρο.

Η συνάντηση είχε εθιμοτυπικό χαρακτήρα, καθώς έγινε με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του κ. Χουζούρη, παράλληλα όμως συζητήθηκαν και τα θέματα του Νοσοκομείου.

Εντός του 2019

Αναφορικά με τη νέα πτέρυγα, αντιμετωπίστηκε το πρόβλημα που είχε ανακύψει την τελευταία διετία με τον 12ο λογαριασμό της δεύτερης εργολαβίας που αφορά τον όροφο της πτέρυγας και όπως είπε ο κ. Χριστοδουλόπουλος είναι θέμα ημερών η τακτοποίηση του λογαριασμού, ενώ για το ισόγειο έχει ολοκληρωθεί η τελική επιμέτρηση και θα αναλάβει το Υπουργείο Υγείας τις εργασίες που υπολείπονται.

Παράλληλα υπεγράφη η προγραμματική από το Υπουργείο και αποστέλλεται για να υπογράψουν και τα υπόλοιπα συμβαλλόμενα μέρη που είναι η διοίκηση του Νοσοκομείου, η 6η ΥΠΕ και ο Δήμαρχος Ήλιδας.

Μάλιστα ο κ. Χουζούρης εμφανίστηκε ιδιαίτερα αισιόδοξος και ανέφερε ότι εντός του 2019 το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών θα μεταφερθεί και θα λειτουργεί στη νέα πτέρυγα, καθώς όπως είπε θα προχωρήσουν άμεσα η Α’ και η Β’ φάση του έργου.

 

Δεν επαναπαύονται

Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν και τα αποτελέσματα της σύσκεψης που είχε πραγματοποιηθεί στην Πάτρα για το Νοσοκομείο και όπως ανέφερε ο κ. Τσαούσης τον τελευταίο μήνα έχουν γίνει πολύ περισσότερα απ’ όσα είχαν γίνει τα τελευταία χρόνια. Χαρακτήρισε θετικές τις εξελίξεις, ωστόσο όπως είπε δεν επαναπαύονται μέχρι να προχωρήσει η προκήρυξη για τις θέσεις των γιατρών και ότι καταβάλλεται κάθε προσπάθεια για να γίνονται εφημερίες από τους γιατρούς και να γίνεται και νοσηλεία ασθενών.

Από την πλευρά του ο κ. Καραΐνδρος δήλωσε ότι γίνονται πράγματα το τελευταίο διάστημα και ευχαρίστησε το νέο διοικητή που δείχνει καλή διάθεση και έχει ήδη έρθει σε επαφή με όλους τους γιατρούς και το προσωπικό, τόνισε ότι συνεχίζεται η προσπάθεια για να αυξηθούν οι εισαγωγές στο Νοσοκομείο, επεσήμανε ωστόσο ότι: «Κρατάμε μικρό καλάθι».

Ο κ. Χουζούρης ευχαρίστησε ιδιαιτέρως τον Δήμαρχο Ήλιδα, καθώς ανέλαβε ο δήμος την φιλοξενία των οκτώ Γάλλων από την Οργάνωση των φαρμακοποιών, οι οποίοι θα βρίσκονται στην περιοχή από τις 6 έως τις 10 Μαΐου και θα δωρίσουν υλικό για το Νοσοκομείο της Αμαλιάδας και το Κέντρο Φιλοξενίας στη Μυρσίνη.

Υπενθυμίζεται ότι η συγκεκριμένη Οργάνωση έχει ενισχύσει και στο παρελθόν το Νοσοκομείο και προχώρησε στην δωρεά και ενός ασθενοφόρου στο δήμο Ήλιδας, το οποίο παραχωρήθηκε στο Νοσοκομείο. Παράλληλα θα γίνει και μία μεγάλη εκδήλωση προς τιμήν τους.

Όλη η επικαιρότητα