Νοσοκομείο Πύργου: Μπαίνει σε λειτουργία Μαστογράφος μετά από 13 χρόνια!

Σε λειτουργία τίθεται από την Τετάρτη 26 Απριλίου ο Μαστογράφος του Νοσοκομείου Πύργου που από την εγκατάστή του στο Νοσοκομείο Πύργου το 2004, δεν τέθηκε ποτέ σε λειτουργία. Έτσι, μπαίνει τέλος στην ταλαιπωρία χιλιάδων γυναικών από την Ηλεία, που αναγκάζονταν να μετακινηθούν προς την Πάτρα ή να απευθυνθούν σε ιδιωτικά κέντρα, προκειμένου να υποβληθούν σε μαστογραφία.

Ο Μαστογράφος, εγκαταστάθηκε στο Ακτινολογικό Τμήμα το 2004, οπότε και εγκαινιάστηκε το Νοσοκομείο του Πύργου «Ανδρέας Παπανδρέου». Ουσιαστικά, βγήκε από το κουτί, τοποθετήθηκε στον ειδικό θάλαμο, συνδέθηκε και… ουδέποτε λειτούργησε. Το 2012, έγινε μια προσπάθεια από την τότε Διοικήτρια του Νοσοκομείου Ελένη Φιλιπποπούλου για την ενεργοποίηση του εν λόγω μηχανήματος, χωρίς ωστόσο να επιτευχθεί, λόγω έλλειψης προσωπικού. Αυτό άλλωστε είναι και το βασικό πρόβλημα στους περισσότερους Τομείς και Κλινικές του Νοσοκομείου Πύργου, με τους εργαζόμενους να ξεπερνούν τα βιολογικά τους όρια για να μην καταρρεύσει το Νοσοκομείο του Πύργου.

Σε προτεραιότητα

Η αναβάθμιση του Ακτινολογικού Τμήματος και γενικότερα η ενεργοποίηση των αδρανών υποδομών του Νοσοκομείου Πύργου, αποτέλεσε προτεραιότητα για τον Διοικητή του Γ.Ν Ηλείας Κώστα Διαμαντόπουλο, αμέσως με την ανάληψη των καθηκόντων του. Έτσι, μετά την πρόσληψη δυο επικουρικών Ακτινολόγων, την επαναλειτουργία του  ορθοπαντομογράφου και του μηχανήματος μέτρησης οστικής πυκνότητας, από την ερχόμενη Τετάρτη 26 Απριλίου – κι αφού ολοκληρώθηκε η ειδική εκπαίδευση ενός Ακτινολόγου, σε Νοσοκομείο της Πάτρας – ο  Μαστογράφος τίθεται σε λειτουργία.

   Για τον προγραμματισμό ραντεβού, οι ενδιαφερόμενες μπορούν να επικοινωνούν στο τηλέφωνο 2621082429.

Ένας ακόμα στόχος επετεύχθη

«Η αναβάθμιση του Ακτινολογικού μας Τμήματος εντάσσεται στο σχεδιασμό μας για την ενεργοποίηση των αδρανών υποδομών της ΝΜ Πύργου, τη βελτίωση της αποδοτικότητας και την αποκατάσταση των σχέσεων εμπιστοσύνης με τους ασθενείς και τους συνοδούς τους», σχολίασε χαρακτηριστικά ο Διοικητής του Γ.Ν Ηλείας, Κώστας Διαμαντόπουλος, σημειώνοντας μάλιστα πως «…η καθημερινή προσπάθεια για την σταθεροποίηση της ΜΕΘ της Ν.Μ Πύργου δεν ανέστειλε τον προγραμματισμό μας για την αναβάθμιση του Ακτινολογικού μας Τμήματος».

Εξίσου σημαντική είναι η επιτυχής προσπάθεια για την εξοικονόμηση σημαντικών πόρων, αφού εγκαταστάθηκε εγγραφέας CD – DVD, o οποίος ήδη έχει συνδεθεί με τα ακτινολογικά μηχανήματα και θα συμβάλει στην απεξάρτηση από τα ακτινολογικά φιλμ το κόστος των οποίων ετησίως έφτανε τις 130.000 ευρώ.

Επόμενος στόχος και προσπάθεια της Διοίκησης, όπως εξήγησε τέλος ο κ.Διαμαντόπουλος, είναι η αναβάθμιση του Πληροφοριακού συστήματος που υποστηρίζει το Ακτινολογικό Τμήμα.