Ηλεία

Νοσοκομείο Πύργου: Έκκληση για αίμα λόγω κορωνοϊού

Ακούστε το άρθρο

Το Γενικό Νοσοκομείο Ηλείας – Ν.Μ. Πύργου απευθύνει έκκληση προς όλους για την προσφορά αίματος, αφού οι ανάγκες στο νομό μας είναι μεγάλες και καθημερινές, που αυξήθηκαν ακόμη περισσότερο από την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση :

«Οι ανάγκες σε αίμα στο νομό μας είναι μεγάλες και καθημερινές. Ο αριθμός των αιμοδοτών μας είναι ήδη μικρός για να τις καλύπτουμε, έτσι που σχεδόν καθημερινά ζητάμε βοήθεια από άλλα νοσοκομεία χωρίς όμως το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Ο κορωνοϊός έχει προκαλέσει επιπλέον μείωση των αποθεμάτων αίματος σε όλη την Ελλάδα και ακόμα περισσότερο στην περιοχή μας.

Ο συνδυασμός εποχικών ιώσεων (κοινού κρυολογήματος, γρίπης) και κορωνοιού αυξάνει πολύ τους «πιθανά νοσούντες». Αυτές οι οδηγίες θα αποκλείσουν λογαριθμικά ένα μεγάλο μέρος του αιμοδοτικού πληθυσμού γύρω από τα κρούσματα, με αποτέλεσμα να υπάρξει σοβαρή έλλειψη σε αίμα.

Ωστόσο οι ανάγκες σε αίμα των συνανθρώπων μας που νοσούν δεν θα σταματήσουν.

Γι αυτό θα πρέπει τώρα, όλοι όσοι είναι από 18- 65 ετών και υγιείς να δώσουν αίμα ώστε να αυξηθούν τα αποθέματα μας. Το αίμα μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο για 42 ημέρες.

Και καθώς, δικαιολογημένα, υπάρχει ο φόβος των υγιών αιμοδοτών να προσέλθουν στο νοσοκομείο, σας ενημερώνουμε ότι η Αιμοδοσία της Ν.Μ. ΠΥΡΓΟΥ  διαθέτει είσοδο ανεξάρτητη από την κεντρική είσοδο, οπότε για την δωρεά αίματος δεν χρειάζεται ο αιμοδότης να εισέλθει στον χώρο του νοσοκομείου. Τηλ. Επικοινωνίας: 2621361339

Η προσφορά όλων είναι πολύτιμη και απαραίτητη προκειμένου να εξασφαλιστεί η επάρκεια και ασφάλεια αίματος για την κάλυψη των αναγκών των ασθενών της περιοχής μας.

Να μην αφήσουμε καμία ζωή  του νομού μας να κινδυνέψει»!

Όλη η επικαιρότητα