Ηλεία

Νοσοκομείο Πύργου: Ενισχύεται με νέο αξονικό τομογράφο – Ενισχύσεις και για το ΚΕΦΙΑΠ

Ακούστε το άρθρο

Με νέο αξονικό τομογράφο ενισχύεται το Νοσοκομείο του Πύργου μαζί με άλλες 18 Νοσηλευτικές Μονάδες, με την δαπάνη να επιβαρύνει επιβαρύνει τους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων σε βάθος πενταετίας συμπεριλαμβανομένων της συντήρησης, όπως ανέφερε ο διοικητής του Νοσοκομείου, Κώστας Διαμαντόπουλος.

Αναλυτικά τα όσα ανέφερε:

Τη Μεγάλη Πέμπτη υπεγράφησαν οι προγραμματικές συμβάσεις για την προμήθεια 19 αξονικών τομογράφων για τις ανάγκες δεκαεννιά νοσηλευτικών μονάδων μεταξύ των οποίων και του Πύργου.

Η δαπάνη θα επιβαρύνει τους προϋπολογισμούς των νοσοκομείων σε βάθος πενταετίας συμπεριλαμβανομένων της συντήρησης. Η ΝΜ Πύργου θα προμηθευτεί αξονικό τομογράφο 16 τομών. Επόμενο βήμα η υπογραφή εκτελεστικής σύμβασης του νοσοκομείου με την προμηθεύτρια εταιρεία.

Αναβάθμιση και για το ΚΕΦΙΑΠ

Με 30 χιλ. ευρώ θα επιχορηγηθεί από το Υπουργείο Υγείας το Κέντρο Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης με σκοπό την προμήθεια εξοπλισμού.

Αναλυτικά θα προμηθευτούμε εξοπλισμό φυσικοθεραπείας για ενήλικες και παιδιά, ανελκυστήρα πισίνας για ευχερέστερη πρόσβαση τετραπληγικών, σταθμισμένα ψυχομετρικά εργαλεία ενηλίκων και παιδιών και εξοπλισμό πληροφορικής.


Δημοσιεύτηκε η διακήρυξη για την προμήθεια και εγκατάσταση αντλίας ψύξης θέρμανσης στο ΚΕΦΙΑΠ με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων.

Λύνουμε οριστικά τα προβλήματα ψύξης και θέρμανσης του συγκεκριμένου κτιρίου αντικαθιστώντας την υπάρχουσα μονάδα ψύξης που βρίσκεται λεηλατημένη από το 2012 στον περιβάλλοντα χώρο.

Όλη η επικαιρότητα