Ηλεία Υγεία

Νοσοκομείο Πύργου: Ιατρική ενίσχυση, σε όλα τα…μέτωπα

Ακούστε το άρθρο

Με πέντε συνολικά μόνιμους γιατρούς θα ενισχυθεί η Μονάδα Εντατικής Θεραπείας της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου, του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου, που πριν λίγους μήνες κινδύνευσε να αναστείλει τη λειτουργία της, λόγω έλλειψης προσωπικού. Έτσι, σε λιγότερο από ένα χρόνο, η ΜΕΘ του Πύργου, θα καλύψει το σύνολο των οργανικών της θέσεων.

Από την αρχή του χρόνου έχουν προκηρυχθεί επτά θέσεις μονίμου ιατρικού προσωπικού (5 για ΜΕΘ, 1 για ΤΕΠ και 1 θέση Παθολογίας). Όσον αφορά τη ΜΕΘ, στις δυο θέσεις μόνιμων γιατρών που είχαν αρχικά προκηρυχθεί, προστέθηκαν τρεις ακόμα, γεγονός που αποδεικνύει πως, η ενίσχυση με μόνιμο ιατρικό προσωπικό των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας αποτελεί στρατηγική επιλογή του Υπουργείου Υγείας.

Η προκήρυξη για τη θέση του ΤΕΠ βρίσκεται στο στάδιο της αναμονής των εισηγήσεων, η δε προκήρυξη για τις θέσεις ΜΕΘ και Παθολογίας στο στάδιο υποβολής των αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους.

«Θα αυξήσουμε τις κλίνες»

«Η αύξηση των ιατρών στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στην οποία ήδη υπηρετούν δύο μόνιμοι,  δύο επικουρικοί και ένας ιατρός με σύμβαση με το ΚΕΕΛΠΝΟ, πολλαπλασιάζει τις ευθύνες μας ως Διοίκηση του ΓΝ Ηλείας και μας δείχνει το δρόμο για την αύξηση των διαθέσιμων κλινών (από 5 σε 6). Αυτό αποτελεί πραγματική πρόκληση για το 2018, που η υλοποίηση της προϋποθέτει τόσο την προμήθεια του ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού όσο και την ενίσχυση της με νοσηλευτικό προσωπικό», εξηγεί ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, Κώστας Διαμαντόπουλος.

Εξάλλου, όπως ήδη έχει αναφερθεί σε σχετικό ρεπορτάζ της εφημ. «Πατρίς» στο χθεσινό φύλλο, στο πλαίσιο του Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης 1135 ανέργων στο Δημόσιο Τομέα της Υγείας, έχουν προκηρυχθεί έξι θέσεις για τη Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου και το ΚΕΦΙΑΠ (2 ΤΕ Νοσηλευτικής, 2 ΤΕ Ραδιολόγιας, 1 ΔΕ Οδηγών, 1 ΤΕ  Νοσηλευτικής, 1 Φυσικοθεραπείας) και μία θέση για τη Νοσηλευτική Μονάδα Αμαλιάδας (1 ΔΕ Βοηθών Ιατρικών και Βιολογικών Εργαστηρίων)

Η περίοδος υποβολής αιτήσεων ολοκληρώνεται στις 21 Αυγούστου και η σύμβαση που θα υπογραφεί θα είναι 12μηνη. Σημειώνεται ότι οι συγκεκριμένες  θέσεις δεν είχαν καλυφθεί στην αρχική προκήρυξη και τώρα επαναπροκηρύσσονται με κάποιες τροποποιήσεις ώστε να είναι περισσότερο ελκυστικές στους ενδιαφερόμενους.

Πρόσληψη τεσσάρων τραπεζοκόμων

Τέλος, δημοσιεύτηκε χθες η προκήρυξη (έχει εγκριθεί από το ΑΣΕΠ) για την πρόσληψη τεσσάρων ατόμων προσωπικού εστίασης (τραπεζοκόμες) στη Νοσηλευτική Μονάδα Πύργου με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων είναι 10 ημέρες  και αρχίζει από την επομένη της τελευταίας δημοσίευσης της ανακοίνωσης στον τοπικό τύπο (καταληκτική ημερομηνία 14/8). Οι συμβάσεις που θα υπογραφούν θα είναι διάρκειας δώδεκα μηνών. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο 2621082760 και 2621082750.

Όλη η επικαιρότητα