Ηλεία

Νοσοκομείο Πύργου: Με δώρα και καλές ειδήσεις η πίτα των εργαζομένων

Ακούστε το άρθρο

Ενίσχυση με 8 νοσηλευτές/τριες στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα

Ευχές, δώρα αλλά και καλές ειδήσεις για την «επόμενη» ημέρα του Νοσοκομείου, είχε η χθεσινή εκδήλωση κοπής της Πρωτοχρονιάτικης πίτας του Συλλόγου Εργαζομένων του Νοσοκομείο Πύργου, με τον Διοικητή να ανακοινώνει την ενίσχυση με 8 εργαζόμενους, στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, με τον ίδιο αλλά και τους διευθυντές Διοικητών Υπηρεσιών και Νοσηλευτικής Υπηρεσίας να «ανταμείβουν» το προσωπικό, για την σημαντική προσφοράς τους, με δωρεάν ρεπό.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο του Νοσοκομείο Πύργου, παρουσία δεκάδων εργαζομένων από όλα τα τμήματα, μελών της διοίκησης αλλά και εκπροσώπων της ΠΟΕΔΗΝ. Ο πρόεδρος του Συλλόγου, Γιάννης Φωτόπουλος, στον σύντομο χαιρετισμό του αναφέρθηκε στην δύσκολη χρονιά που πέρασε και στα προβλήματα που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν λόγω έλλειψης προσωπικού, αλλά και στην ενίσχυση με προσωπικό που εντάχθηκε στο δυναμικό του Νοσοκομείου Πύργου, με μετατάξεις από Νοσοκομεία της Αθήνας, που επιτεύχθηκαν – όπως είπε – με τη συνεργασία της Διοίκησης του Γ.Ν Ηλείας και της 6ης ΥΠΕ. Τέλος, ευχήθηκε η νέα χρονιά να είναι καλύτερη, κι αυτό θα επιτευχθεί αν υπάρχει ομοψυχία και συνεργασία.

Οι πρωταγωνιστές

   Θερμές ευχαριστίες για την συνεργασία και συμπαράσταση τους, στην προσπάθεια του από τη στιγμή που ανέλαβε την Διοίκηση του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, πριν 30 μήνες, εξέφρασε ο Διοικητής Κώστας Διαμαντόπουλος, σημειώνοντας πως οι πραγματικοί πρωταγωνιστές είναι οι εργαζόμενοι.

Αναφερόμενος στο νέο στοίχημα που κερδήθηκε,  την καθημερινή εφημέρευση του Νοσοκομείου Πύργου από την 1η Δεκέμβρη, είπε χαρακτηριστικά «…Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίσαμε σταθήκαμε όρθιοι. Όσοι προέβλεπαν κατάρρευση του Πύργου απογοητεύτηκαν. Όσοι περίμεναν ράντζα στους διαδρόμους διαψεύστηκαν. Εσείς τα καταφέρατε». Κάνοντας ένα μικρό απολογισμό, είπε πως, αυτούς τους 30 μήνες αξιοποιήθηκε κάθε διαθέσιμο εργαλείο για την ενίσχυση με προσωπικό και ανακοίνωσε πως «…την προσεχή Δευτέρα αναλαμβάνουν πέντε νοσηλευτές και νοσηλεύτριες που θα στελεχώσουν μάχιμα τμήματα του νοσοκομείου. Παράλληλα περιμένουμε δυο ακόμα άτομα νοσηλευτικό προσωπικό μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ και έναν μόνιμο διορισμό».

Τέλος, εξήγησε πως η ενεργειακή αναβάθμισης του Νοσοκομείου Πύργου, που θα ολοκληρωθεί μέσα στο 2019, με χρηματοδότηση από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Ελλάδα 2014 – 2020» προϋπολογισμού 1,5 εκατ. θα «εξοικονομήσει» περίπου 250.000 ευρώ ετησίως, τα οποία θα αξιοποιηθούν για πρόσληψη επικουρικού προσωπικού.

Ευχές για καλή χρονιά με υγεία και δύναμη σε όλους, για να συνεχίσουν το σημαντικό έργο προσφοράς προς τους πολίτες, έδωσαν στους σύντομους χαιρετισμούς τους η Προϊσταμένη της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας Γωγώ Παπαδοπούλου, ο γιατρός Τάκης Αντωνακόπουλος, ο Διευθυντής Διοικητικών Υπηρεσιών Δημήτρης Μποντζολής, ο Υποδιοικητής, υπεύθυνος για τη Ν.Μ Κρεστένων Άκης Χουζούρης, αλλά και ο εκπρόσωπος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΕΔΗΝ Τάκης Παντέλης, δεσμευόμενος ότι η διοίκηση της Ομοσπονδίας θα είναι δίπλα στους εργαζόμενους που με αγώνα και μεγάλη προσπάθεια κρατούν «όρθια» τα δημόσια Νοσοκομεία.

Οι τυχεροί

Τις πίτες ευλόγησε ο εφημέριος του παρεκκλησίου των Αγίων Αναργύρων, πατ. Βασίλειος Κούλης, που μετέφερε τις ευλογίες τους Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Ηλείας κ.κ Γερμανού και ευχήθηκε σε όλους υγεία και καλή δύναμη στο λειτούργημά τους.

   Αντί φλουριού στις πίτες, πραγματοποιήθηκε κλήρωση και οι τρεις τυχεροί, που πήραν δωροεπιταγές από τον σύλλογο, ήταν οι Μαρίνα Καμαριάρη, Λουίζα Αντωνοπούλου και Σοφοκλής Μπελεχρής.

Όλη η επικαιρότητα