Ηλεία

Νοσοκομείο Πύργου: Μια ακόμα θέμα γιατρού στην Ψυχιατρική Κλινική

Ακούστε το άρθρο

Μια ακόμα θέση γιατρού στην Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου Πύργου, συστήνεται με κοινή απόφαση του αναπλ. Υπουργού Υγεία Παύλου Πολάκη και της Υπουργού Διοικητικής Ανασυγκρότησης Μαριλίζας Ξενογιαννακοπούλου. «Ο ¨δρόμος¨ για την προκήρυξη της είναι πλέον ανοιχτός. Μία ακόμα στρέβλωση του Οργανισμού της ΝΜ Πύργου αποκαταστάθηκε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Διοικητής του Γ.Ν Ηλείας Κώστας Διαμαντόπουλος.

Σύμφωνα με τον Οργανισμό που τροποποιήθηκε, προβλέπονταν μόλις τρεις (3) οργανικές θέσεις, οι οποίες ήδη έχουν καλυφθεί. «Η πρόβλεψη αυτή ήταν αναντίστοιχη  με τις πραγματικές λειτουργικές ανάγκες του Ψυχιατρικού Τομέα, στην οποία περιλαμβάνεται κλινική 10 κλινών, Ξενώνας Φιλοξενίας (Ψυχαργώς) και λειτουργία Τακτικού Εξωτερικού Ιατρείου», σημειώνει ο κ.Διαμαντόπουλος, εξηγώντας πως «…Είναι προφανές ότι η σύσταση της συγκεκριμένης θέσης μας επιτρέπει να διεκδικήσουμε την προκήρυξή της εντός του 2019». Και συμπληρώνει «Όταν αναλάβαμε τη Διοίκηση του Γ.Ν Ηλείας ¨σκοντάψαμε¨ σε στρεβλώσεις του Οργανισμού που περιόριζαν σημαντικά τη διεύρυνση της λειτουργίας μας».

Στα ΤΕΠ

Ο κ.Διαμαντόπουλος σημείωσε πως, ο  αριθμός θέσεων ιατρικού προσωπικού για το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, έχει αυξηθεί σε πέντε από τρεις και οι δύο αυτές επιπλέον θέσεις έχουν προκηρυχθεί και η κάλυψή τους αναμένεται εντός του 2019. «Οι διευθετήσεις αυτές δεν έχουν γραφειοκρατικό ή φορμαλιστικό χαρακτήρα, στοχεύουν στην ενίσχυση της Νοσηλευτικής Μονάδας με ιατρικό προσωπικό και την αναβαθμισμένη λειτουργία της», καταλήγει τέλος ο κ.Διαμαντόπουλος.

Όλη η επικαιρότητα