Ηλεία

Νοσοκομείο Πύργου: Νοικοκύρεμα παντού – Παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα

Ακούστε το άρθρο

«Νοικοκύρεμα παντού. Παρεμβάσεις σε όλα τα επίπεδα». Έτσι, ξεκινά η χθεσινή ανάρτηση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας Κώστα Διαμαντόπουλου, στην προσωπική του σελίδα στο «Facebook», αναφερόμενος σε πρωτοβουλίες και δράσεις που έχουν σαν στόχο το «νοικοκύρεμα» σε όλους τους τομείς, στα μικρά και τα μεγάλα, όπως συνηθίζει να λέει.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο κ.Διαμαντόπουλος επιλέγει να ενημερώσει και να «επικοινωνήσει» κάποια από τα θέματα που αφορούν στο Νοσοκομείο του Πύργου και όχι μόνο, μέσω διαδικτύου, γνωρίζοντας πως ένα μεγάλο ποσοστό του πληθυσμού της Ηλείας – και δη οι νέοι άνθρωποι – ενημερώνονται από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Το ίδιο κάνει και με τα ρεπορτάζ των εφημερίδων της Ηλείας και του τηλεοπτικού σταθμού ΟΡΤ που αφορούν σε θέματα του Νοσοκομείου, τα οποία ο κ.Διαμαντόπουλος «αναρτά» στη σελίδα του.

Η χθεσινή ενημέρωση

Ο κ.Διαμαντόπουλος, στην χθεσινή του ανάρτηση, ενημέρωση τους διαδικτυακούς του φίλους για την δημοσίευση (σ.σ στο χθεσινή φύλλο) δυο διακηρύξεων. Η πρώτη αφορά την εκμίσθωση ενός καταστήματος στην οδό 28ης Οκτωβρίου στο οποίο στεγαζόταν το καφενείο «Πυργίον». Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με το 2621082800 για πληροφορίες. «Η προσπάθεια για την αξιοποίηση της ακίνητης περιουσίας της Νοσηλευτικής Μονάδας Πύργου συνεχίζεται», σχολιάζει ο κ.Διαμαντόπουλος. Η δεύτερη διακήρυξη αφορά στην επιλογή αναδόχου με σκοπό την ενοικίαση τηλεοράσεων και ανακλινόμενων πολυθρονών στους θαλάμους των νοσηλευόμενων ασθενών. «Δεν είμαστε αντίθετοι στην άσκηση αυτής της μορφής επιχειρηματικής δραστηριότητας εντός της νοσηλευτικής μονάδας, αρκεί αυτό να συμβαίνει συντεταγμένα και με έσοδα για το νοσοκομείο. Σήμερα τα έσοδα είναι μηδενικά», εξηγεί.

Καθαριότητα και πράσινο

«Διασφαλίζοντας τις αναγκαίες πιστώσεις αυξήσαμε το προσωπικό καθαριότητας -συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου- από 17 σε 20 άτομα με σκοπό τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας και σ’ αυτό τον τομέα», συμπληρώνει ενώ γνωστοποιεί επίσης ότι το Νοσοκομείο προμηθεύτηκε μηχανολογικό εξοπλισμό για τη συντήρηση του πρασίνου του περιβάλλοντος χώρου, εξηγώντας πως «…το κόστος αγοράς ήταν χαμηλότερο του κόστους της ετήσιας σύμβασης που υπήρχε με εργολάβο. Αναλαμβάνουμε πλήρως το συγκεκριμένη εργασία με δικούς μας ανθρώπινους και τεχνολογικούς πόρους».

Επίσης, από σήμερα, το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών διοργανώνει πρόγραμμα επιμορφωτικών μαθημάτων στην Επείγουσα Ιατρική και Τραυματιολογία.

Τέλος, αυτή την περίοδο, πραγματοποιείται στο Νοσοκομείο έρευνα από το τμήμα Διαχείρισης Ανθρωπίνου Δυναμικού της ΝΜ Πύργου, σχετικά με την ικανοποίηση του προσωπικού. Επίσης, στο ίδιο πλαίσιο, υλοποιείται έρευνα από νοσηλεύτρια – στο πλαίσιο της μεταπτυχιακής εργασίας της – σχετικά με τον βαθμό ικανοποίησης των ασθενών που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο. «Τα αποτελέσματα θα δημοσιοποιηθούν, δεν έχουμε να κρύψουμε τίποτε», γράφει ο κ.Διαμαντόπουλος, που ολοκληρώνει την ανάρτησή του, με μια φράση που τον έχουμε ακούσει να λέει συχνά: «Είμαστε εδώ για τα μεγάλα και τα μικρά, τα σημαντικά και τα λιγότερο σημαντικά, αυτά που φαίνονται κι αυτά που δε φαίνονται…».

 

Όλη η επικαιρότητα