WEB tv Ηλεία Υγεία

Νοσοκομείο Πύργου: Πέντε μόνιμοι γιατροί για ΜΕΘ και ΤΕΠ (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Εντός του Ιουνίου αναμένεται να αναλάβουν τα καθήκοντα τους στο Νοσοκομείου του Πύργου και πιο συγκεκριμένα στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας και στο Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών, οι πέντε μόνιμοι γιατροί, το ΦΕΚ διορισμού των οποίων έχει ήδη εκδοθεί. Στο μεταξύ, εκκρεμεί ένας ακόμα διορισμός στη ΜΕΘ, ενώ σε εξέλιξη είναι η προκήρυξη για την πρόσληψη τριών ακόμα γιατρών. Μέσα στον Ιούνιο, και το ΚΕΦΙΑΠ, ενισχύσει με μια ψυχολόγο.

Το καλοκαίρι, θα ξεκινήσει για το Νοσοκομείο του Πύργου με καλούς οιωνούς, αφού οι διαδικασίες για την πρόσληψη πέντε γιατρών βρίσκονται στην τελική ευθεία, ενώ θέμα χρόνου φαίνεται πως είναι και η πρόσληψη τεσσάρων ακόμα. Για τις σημαντικές αυτές εξελίξεις, μίλησε ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας Κώστας Διαμαντόπουλος, που δεν έκρυψε την ικανοποίησή του τόσο για την σημαντική ενίσχυση της ΜΕΘ (σ.σ με την ανάπτυξη και μιας ακόμα Κλίνης) αλλά και την ενίσχυση, άλλων, βασικών τμημάτων του Νοσοκομείου Πύργου και των υποστηρικτών δομών του.

«Βγήκε» το ΦΕΚ

Θέμα λίγων εβδομάδων είναι η ανάληψη υπηρεσίας για τους πέντε μόνιμους γιατρούς που διορίστηκαν στη ΜΕΘ (4 άτομα) και στο ΤΕΠ (1 άτομο), ενώ εκκρεμεί ο διορισμός ενός ακόμα γιατρού για τη ΜΕΘ, καθώς η γιατρός που είχα αρχικά αποδεχθεί τη θέση παραιτήθηκε, οπότε έχει κινηθεί η διαδικασία αντικατάστασής της. «Αυτό που ξεκίνησε πριν ένα χρόνο περίπου, φτάνει στην ολοκλήρωση του και επιβεβαιώνει τη πεποίθηση και κυρίως τη δέσμευση μας, ότι η ΜΕΘ όχι απλά δε θα κλείσει αλλά θα παραμείνει ανοιχτή με διευρυμένη σύνθεση και περισσότερες κλίνες», εξήγησε ο κ.Διαμαντόπουλος, θυμίζοντας ότι το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος έχει ήδη εγκρίνει την ανάπτυξη μιας ακόμα Κλίνης.

Τρεις ακόμα θέσεις

Εξάλλου, σε εξέλιξη βρίσκονται οι προκηρύξεις για την πρόσληψη δυο ακόμα μόνιμων γιατρών στο ΤΕΠ και μια θέση Αναισθησιολογίας, για τις οποίες, όπως εξήγησε ο κ.Διαμαντόπουλος έχει εκδηλωθεί ενδιαφέρον. Ωστόσο, η προκήρυξη για τη θέση της Παθολογίας απέβη άγονη. «Έχουμε ζητήσει την επανα προκήρυξη της συγκεκριμένης θέσης και πιστεύουμε ότι στο επόμενο κύμα προκηρύξεων που θα αφορά την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας θα υπάρχουν και κάποιες θέσεις που έχουν βγει άγονες», σημείωσε ο κ.Διαμαντόπουλος.

Ενισχύεται το ΚΕΦΙΑΠ

Με μια Ψυχολόγο, που θα αναλάβει τα καθήκοντά της στις 18 Ιουνίου, ενισχύεται και το ΚΕΦΙΑΠ, ικανοποιώντας ένα διαρκές αίτημα των ωφελουμένων και των οικογενειών τους. Όπως εξήγησε ο κ.Διαμαντόπουλος, ο χώρος για τις συνεδρίες ψυχολογικής στήριξης ετοιμάζεται ήδη ώστε να καλυφθεί το κενό που υπήρχε μέχρι σήμερα.

Και θέση για την Ψυχιατρική

Στα αξιοσημείωτα των ενεργειών του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου είναι  υποβολή αιτήματος στο Υπουργείο Υγείας, για την σύσταση μιας ακόμα θέσης Ψυχιάτρου για την Ψυχιατρική Κλινική. «Ο Οργανισμός προέβλεπε τρεις θέσεις, οι οποίες είναι καλυμμένες. Όμως, σ’ ένα Νοσοκομείο και σε ένα Ψυχιατρικό Τομέα τέτοιου εύρους, όπως ο δικός μας, είναι ελάχιστος ο αριθμός. Το γεγονός ότι δεν υπήρχε θέση σημαίνει ότι δεν μπορούσαμε να την προκηρύξουμε.  Έχουμε υποβάλει αίτημα και θεωρώ ότι θα έχει θετική ανταπόκριση η προσθήκη μιας ακόμα οργανικής θέσης γιατρού για να μπορέσουμε να την προκηρύξουμε», συμπλήρωσε ο κ.Διαμαντόπουλος.

Ο Αξονικός

Τέλος, όσον αφορά τη νέα βλάβη που παρουσίασε ο Αξονικός Τομογράφος, εντός των ημερών θα υπάρξει επίσημη ενημέρωση για την έκταση της και τις εξελίξεις όσον αφορά την επισκευή της, καθώς χθες έφτασαν στον Πύργου οι εκπρόσωποι της Τεχνικής εταιρίας που έχει αναλάβει τη συντήρησή του. «Για τις επείγουσες αξονικές που απαιτούνται έχουμε την επιλογή της διακομιδής στην Πάτρα – που αφορά διασωληνωμένους και βαρέως πάσχοντες – και την αξιοποίηση της συνεργασίας που έχουμε με τα δυο Διαγνωστικά Κέντρα του Πύργου. Σε κάθε περίπτωση η ευθύνη μετακινήσεων είναι δική μας και πάντοτε με συνοδεία γιατρού δικού μας», καταλήγει ο Διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, Κώστας Διαμαντόπουλος.

Όλη η επικαιρότητα