Ηλεία

Νοσοκομείο Πύργου: Πιο γρήγορα οι δευτερογενείς διακομιδές από τη Δευτέρα

Ακούστε το άρθρο

Την προσεχή Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου ενεργοποιείται το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στην Ηλεία, για την για την πραγματοποίηση των δευτερογενών διακομιδών (εξιτήρια και επανεξετάσεις).

Για την πρόθεσή της αυτή, είχε ενημερώσει στις αρχές του προηγούμενου μήνα τον Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας, Κώστα Διαμαντόπουλο, η Διευθύντρια του ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας, Βασιλική Καφαντάρη.

Πρόκειται για παλιό όχημα ασθενοφόρου, στο οποίο έχει τοποθετηθεί καινούργιος κινητήρας, ενώ το πλήρωμα του θα αποτελείται από έναν οδηγό του ΕΚΑΒ και έναν τραυματιοφορέα της Ν.Μ Πύργου, όπως είχαν συζητήσει η κα Καφαντάρη και ο κ.Διαμαντόπουλος σε πρόσφατη συνάντησή τους.

«Με τη διευθέτηση αυτή απελευθερώνονται τα μάχιμα ασθενοφόρα ώστε να αφοσιωθούν στη βασική αποστολή τους, τη διαχείριση του επείγοντος περιστατικού, και μειώνονται οι χρόνοι αναμονής όσων πρόκειται να επιστρέψουν σπίτι τους. Παράλληλα οι κλινικές θα αδειάζουν γρηγορότερα για να υποδεχτούν τις νέες εισαγωγές μειώνοντας την πίεση σε ΤΕΠ και βραχεία νοσηλεία», σημείωσε ο Διοικητής του Γ.Ν Ηλείας, Κώστας Διαμαντόπουλος, που δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην καθοριστική συμβολή της κας Καφαντάρη, ευχαριστώντας την πολύ για το ενδιαφέρον της.

Όλη η επικαιρότητα