Ηλεία

Νοσοκομείο Πύργου: Ποδαρικό με κορίτσι για το 2019 (VIDEO)

Ακούστε το άρθρο

Ένα υγιέστατο κοριτσάκι έκανε ποδαρικό το 2019 στο Νοσοκομείο του Πύργου.

Το πρώτο μωρό στην Ηλεία, γεννήθηκε στις 4:15 το πρωί και είναι το 1ο παιδί του Χρήστου Φωκά και της Νικολέττας Αναστασίου, για τους οποίους είναι σίγουρα το καλύτερο δώρο για το νέο έτος και όχι μόνο.

Το ζευγάρι ζει στην Κάτω Αχαΐα, αλλά την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ήρθαν στην Αμαλιάδα, για να κάνουν αλλαγή του χρόνου με την οικογένεια της Νικολέττας και να βρίσκονται κοντά στο Νοσοκομείο Πύργου, αφού από το μεσημέρι είχαν αρχίσει οι πόνοι. Λίγα λεπτά μετά την αλλαγή του χρόνου, και πριν η οικογένεια προλάβει να κόψει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα για το καλό, τα νερά έσπασαν και έτσι το νεαρό ζευγάρι πολύ γρήγορα έφτασε στο Νοσοκομείο του Πύργου.

Στις 04:15, το πρώτο κλάμα

Στο Νοσοκομείο οι γιατροί διαπίστωσαν ότι η ώρα του τοκετού πλησιάζει και έτσι, στις 4:15 το πρωί η Νικολέττα έφερε στον κόσμο, με φυσιολογικό τοκετό, ένα υγιέστατο κοριτσάκι βάρους 3.690 γραμ., με τη βοήθεια του επικουρικού μαιευτήρα-γυναικολόγου της Μαιευτικής Κλινικής του Νοσοκομείου Πύργου Γιώργου Ασημακόπουλου (σ.σ ο οποίος και παρακολουθούσε την έγκυο κατά τη διάρκεια της κύησης), παρουσία και του μαιευτήρα-γυναικολόγου, Διευθυντή  Σπύρου Δημητρακόπουλου, ο οποίος και φέτος ήταν γιατρός εφημερίας.

Το πιο ωραίο «δώρο»

Και μπορεί η οικογένεια να μην πρόλαβε να κόψει την Πρωτοχρονιάτικη πίτα και να μην βρέθηκε ο τυχερός του φλουριού, αλλά όπως είπαν στην εφημ. «Πατρίς» ο Χρήστος και η Νικολέττα, η μπέμπα τους είναι το καλύτερο δώρο για το νέο έτος για όλη την οικογένεια. Αν και ακόμα δεν έχουν συνειδητοποιήσει καλά – καλά ότι έχουν γίνει γονείς, ωστόσο τα πρόσωπά τους όταν την κοιτούν φωτίζονται από χαρά και ευτυχία.

Η εφημ. «Πατρίς» εύχεται στους ευτυχείς γονείς, να είναι γερό και καλότυχο το μωρό τους.

Δύσκολη χρονιά

   Ο κ.Δημητρακόπουλος, είναι ο γιατρός με τα περισσότερα «πρώτα μωρά» της χρονιάς, αφού τις περισσότερες χρονιές η αλλαγή του χρόνου τον βρίσκει σε εφημερία, όπως και φέτος. Ο ίδιος, αφού έδωσε τις ευχές τους νέο ζευγάρι για το μωράκι τους, αναφέρθηκε στη «δύσκολη» χρονιά που ξεκινά που για τη Μαιευτική Κλινική, λόγω της έλλειψης γιατρών (σ.σ απαιτούνται 8 -9 και υπηρετούν 5 γιατροί, εκ των οποίων δυο επικουρικοί), νοσηλευτικού προσωπικού και μαιών (σ.σ είναι 10 αν και απαιτούνται 24 περίπου). Αυτές οι ελλείψεις – όπως εξήγησε ο κ.Δημητρακόπουλος, δεν επιτρέπουν την λειτουργία του υπερσύγχρονου μαιευτηρίου που βρίσκεται στον ίδιο όροφο με την Μαιευτική – Γυναικολογική κλινική, ενώ παράλληλα «αναγκάζουν» τους γιατρούς να υπερβαίνουν κατά πολύ τον προβλεπόμενο αριθμό εφημεριών (σ.σ δεν λειτουργεί άλλη μαιευτική κλινική στην Ηλεία), ξεπερνώντας ακόμα και τα βιολογικά τους όρια αντοχών. Γι’ αυτό και κάλεσε την πολιτεία να δώσει λύση ενδυναμώνοντας τις μαιευτικές κλινικές (είτε με συγχωνεύσεις, είτε με προσλήψεις προσωπικού) για να μπορούν να λειτουργούν εύρυθμα και με ασφάλεια για τις εγκύους και τα βρέφη αλλά και για τους ίδιους τους γιατρούς.

Ερωτηθείς πάντως ο Διοικητής του Γ.Ν Ηλείας, Κώστας Διαμαντόπουλος, σημείωσε πως έχει ήδη ζητηθεί η έγκριση για την πρόσληψη ενός επικουρικού γυναικολόγου (σ.σ και ενός ακόμα καρδιολόγο) εκφράζοντας την αισιοδοξία ότι δε θα αργήσει να προσληφθεί.

Όλη η επικαιρότητα