Γεύσεις Υγεία

Νόστιμα σνακ για διαβητικούς

Ακούστε το άρθρο

Αν πάσχετε από διαβήτη τύπου 2, εκείνες οι φορές που θα επιθυμήσετε ένα απογευματινό σνακ μπορεί να είναι ιδιαίτερα δύσκολες. Πολλές φορές τα πιο εύκολα διαθέσιμα σνακ που έχουμε είναι ανθυγιεινά και μπορεί να καταστρέψουν το πρόγραμμα διατροφής μας. Κι όμως, τα σνακ δεν χρειάζεται να είναι ένοχες απολαύσεις. Οι σωστές επιλογές μπορούν να σας κόψουν την όρεξη, να σας προσφέρουν θρεπτικά συστατικά και ενέργεια.

Η ζωή με διαβήτη δεν είναι ανάγκη να πηγαίνει από την μία απαγόρευση στην άλλη. Υπάρχουν πολλές νόστιμες και υγιεινές επιλογές για να απολαύσετε, χωρίς να πέφτετε στην παγίδα του πρόχειρου φαγητού.

Ανάλατοι ξηροί καρποί
Όλοι οι ξηροί καρποί περιέχουν φυτικές ίνες, πρωτεΐνη και υγιεινά λιπαρά. Μια τέλεια επιλογή είναι τα καρύδια, λόγω της μεγάλης τους περιεκτικότητας σε λιπαρά ω-3. Προσέξτε, πάντα, το μέγεθος της μερίδας, καθώς περιέχουν αρκετές θερμίδες.

Μήλα
Όντως ένα μήλο την ημέρα μπορεί να έχει τεράστια οφέλη για εμάς (στον γιατρό όμως δεν θα σταματήσουμε να πηγαίνουμε). Τα μήλα περιέχουν πολλές φυτικές ίνες, κόβοντας την πείνα μας για αρκετή ώρα. Μελέτες έδειξαν ότι οι άνθρωποι που επέλεγαν μήλα για το απογευματινό τους σνακ, κατανάλωναν μέχρι και 15% λιγότερες θερμίδες στο επόμενό τους γεύμα. Φάτε ένα μικρό μήλο, και συνοδεύστε το με μια υγιεινή πηγή πρωτεΐνης, όπως λίγο φυστικοβούτυρο ή γιαούρτι.

Χούμους
Φτιαγμένο από ρεβίθια, περιέχει πρωτεΐνη και ακόρεστα λιπαρά. Συνδυάστε το με μερικά κρακεράκια ολικής άλεσης χωρίς ζάχαρη, ένα καρότο ή ένα αγγούρι.

Γκουακαμόλε
Φτιαγμένο από αβοκάντο, περιέχει φυτικές ίνες, “καλά” λιπαρά και βιταμίνη Ε. Συνδυάστε το με μια φέτα ψωμί ολικής και μια ντομάτα, για ένα γρήγορο και πεντανόστιμο σνακ. Μην ξεχάσετε το απαραίτητο λεμονάκι και τα αγαπημένα σας μπαχαρικά, ενώ η παρουσία του κρεμμυδιού προσφέρει και αντιοξειδωτική δράση.

Μούρα
Κάθε είδους, αυτά τα φρούτα περιέχουν τεράστιες ποσότητες βιταμινών, αντιοξειδωτικών και φυτικών ινών, και η φυσικά γλυκιά τους γεύση θα σας ικανοποιήσει χωρίς να ενοχλήσει τα επίπεδα σακχάρου σας. Συνδυάστε τα με λίγο γιαούρτι, για ένα τέλειο και χορταστικό απογευματινό.

Φυστικοβούτυρο και βούτυρο αμυγδάλου
Μπορείτε να τα συνδυάζετε με φρούτα ή ψωμί ολικής, περιέχουν πρωτεΐνη και φυτικές ίνες, και μας χορταίνουν για αρκετή ώρα. Προσέξτε το μέγεθος της μερίδας, καθώς περιέχουν αρκετές θερμίδες.

Γιαούρτι
Το low-fat ή 0% γιαούρτι είναι τέλεια πηγή πρωτεΐνης και ασβεστίου, και μπορεί να συνδυαστεί με φρούτα ή ξηρούς καρπούς. Ακόμα καλύτερα, τα ατομικά κεσεδάκια κάνουν πολύ εύκολο να προσέχουμε το μέγεθος της μερίδας μας.

via

Όλη η επικαιρότητα